Namesto za rešetkami, se hollywoodski “spolni predator” Harvey Weinstein zdravi v luksuzu in troši ogromne vsote denarja – TOPNEWS.si

Namesto za rešetkami, se hollywoodski “spolni predator” Harvey Weinstein zdravi v luksuzu in troši ogromne vsote denarja

Namesto za rešetkami, se hollywoodski “spolni predator” Harvey Weinstein zdravi v luksuzu in troši ogromne vsote denarja

Nekdaj eden najmočnejših hollywoodskih producentov, pred nekaj meseci izgnan iz Hollywooda, preživlja čas in zapravlja denar v Arizoni. Po poročanju ameriških medijev Harvey Weinstein uživa razkošno življenje v predmestju Phoenixa, sredi kazenskih preiskav, ki potekajo zoper njega v treh ameriških mestih.

Zlomljen filmski mogul je pred štirimi meseci pobegnil iz New Yorka in Hollywooda v puščavo Arizone, zaradi obtožb več kot 80-ih žensk glede spolnega nadlegovanja in napadov. Čeprav ni več del Hollywoodskega notranjega kroga, je Weinsteinovo izgnanstvo neverjetno drago in vključuje razkošne namestitve, vrhunske restavracije in celo hipnoterapije.

Oskarjevec, ki stoji za filmi “Zaljubljeni Shakespeare”, “Chicago” in “Kraljev govor” se nahaja v rehabilitacijskem centru, kjer se zdravi zaradi spolne odvisnosti. Njegovo zdravljenje stane več deset tisoč dolarjev, piše “Los Angeles Times.”

image (19)

Ti stroški so nizki v primerjavi z odvetniškimi. Winestein je namreč najel vojsko odvetnikov za boj proti obtožbam zaradi spolnega nasilja, poleg tega pa je v pravnem sporu z zdajšnjo in bivšo ženo ter s svojo nekdanjo družbo. Winestein je najel Citrix End Co, podjetje za odnose z javnostmi, čigar storitve stanejo mesečno vsaj 50.000 ameriških dolarjev, glede na vir iz industrije kriznega upravljanja. Čeprav se podjetje Citrix ne strinja z omenjenim zneskom, ni navedlo, koliko stanejo njihove usluge. Weinsteinovi odvetniški stroški bodo verjetno presegli pol milijona dolarjev mesečno in bi zlahka dosegli milijon, pravi Jason Layton, svetovalec pri odvetniški družbi “Hahn & Hahn-u” v Pasadeni. “Če pride do sojenja, potem dobite znatno višje številke,” je dejal Layton.

Mediji so poročali, da je filmski mogul dal v najem eno od svojih nepremičnin v Los Angelesu – dvosobno hišo – za 7.995 $ na mesec. Medtem pa Weinstein uživa v središču Arizone, kjer prejema hipnoterapijo, prehranjuje pa se v najboljših restavracijah na tem območju. Podjetje, ki ga je zgradil, je propadlo potem, ko je približno 80 žensk obtožilo producenta spolnih zlorab. Družba Weinstein je predvčerajšnjim vložila vlogo za stečaj. Harvey Weinstein se sooča s kriminalističnimi preiskavami v New Yorku, Los Angelesu in Londonu. S svojimi odvetniki je večkrat zavrnil vse obtožbe o seksu brez privolitve.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)