(FOTO, VIDEO) BBC: Kim Jong-un ima posebno tajno orožje na Olimpijskih igrah! – TOPNEWS.si

(FOTO, VIDEO) BBC: Kim Jong-un ima posebno tajno orožje na Olimpijskih igrah!

(FOTO, VIDEO) BBC: Kim Jong-un ima posebno tajno orožje na Olimpijskih igrah!

Severna Koreja ima v svojem arsenalu orožje, ki je močnejše od atomske bombe, to pa je njena ženska delegacija na zimskih Olimpijskih igrah, piše BBC.

severna korea navijacice 3

severna korea navijacice 2

Severnokorejska ženska delegacija že dneve pleni pozornost in zaposluje svetovno javnost, piše Laura Biker za BBC. V prispevku navaja, da je tudi vplivna sestra Kim jong-una, Kim Jo-jong, že dneve glavna tema pogovorov v Južni Koreji, o njeni obleki, frizuri in vsakem gibu, ki ga je naredila, je obširno poročal tisk.

BBC navaja, da so bile na svečani otvoritvi Zimskih olimpijskih iger v Južni Koreji vse oči uprte prav v sestro liderja Severne Koreje. Ne gre pozabiti, da je Kim Jo-jong kraljica PR-a Severne Koreje, ki v tujih medijih spretno obvladuje imidž svoje zemlje.

Bivša voditeljica tiskovne agencije Associated Press v Pjongjangu, Jean Lee, je poudarila, da se člane družine Kim Džong-una redko vidi v javnosti in zaradi tega zbujajo veliko pozornost. “To kaže modro zvitost Severne Koreje. Poslali so svoje najlepše ženske”, je dejala Jean Lee.

severna korea navijacice 4

severna korea navijacice 1

V tem kontekstu BBC poudarja, da se je “zapeljivo poslanstvo” Severne Koreje začelo pred nekaj tedni, ko je bila na obisk v Južno Korejo poslana bivša članica severnokorejske ženske vrste Moranbong in predhodnica severnokorejske umetniške skupine, v medijih pa se je tedaj pisalo bolj o njeni bundi kot pa o zadnjem jedrskem poskusu Severne Koreje.

Najnovejšo severnokorejsko ofenzivo imenujejo “Vojska lepotic”. Gre za navijaško skupino, katere članice so za misijo izbrali zaradi njihove lepote, talenta in vdanosti režimu.

Navijačice so izzvale pravo zmedo med novinarji, ki so jih pričakali. Lepa dekleta, obuta v črne škornje, oblečena v rdeče plašče s črnimi kučmami, so bila nenehno v s spremstvu varnostnikov, na vsa novinarska vprašanja pa so odgovarjale le z nasmehom.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    janko 6 let

    Važno je, da SK sodeluje na OI!! Led je prebit, po moje se bodo hitro zaljubili v svoboden razviti svet in videli, da ni nihče sovražnik nikogar!