(VIDEO) Vodja Islamske države Al Baghdadi je živ! Prebolel hude poškodbe in nadaljuje krvavi boj! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Vodja Islamske države Al Baghdadi je živ! Prebolel hude poškodbe in nadaljuje krvavi boj!

(VIDEO) Vodja Islamske države Al Baghdadi je živ! Prebolel hude poškodbe in nadaljuje krvavi boj!

Najbolj iskan človek na svetu je živ in se nahaja na zdravljenju hudih poškodb, ki jih je dobil v ruskem zračnem napadu maja lani, poroča CNN.

Vodja Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi je bil ranjen v napadu na Rako maja lani in je bil tako prisiljen za čas petih mesecev opustiti vodenje teroristične organizacije, zaradi poškodb, so izjavili ameriški uslužbenci za CNN.

Ameriške obveščevalne tajne službe so ocenile “z visoko stopnjo gotovosti”, da se je al-Baghdadi nahajal v bližini Rake, ko je raketa zadela to območje. Uslužbenci so dodali, da njihove informacije temeljijo na izjavah zajetih borcev Islamske države in beguncev iz severne Sirije.

Rusija je julija sporočila, da je “najverjetneje” ubila al-Baghdadija v zračnem napadu, vendar je te navedbe včeraj demantiral višji iraški obveščevalni uslužbenec, ki je za medije izjavil, da je al-Baghdadi še živ. Dodal je, da je v napadu maja lani dobil hude poškodbe nog in da je na zdravljenju v severnovzhodni Siriji.

“Razpolagamo z informacijami in dokumenti, ki smo jih pridobili od virov iz teroristične organizacije, ki kažejo, da je al-Baghdadi še živ in se skriva s pomočjo svojih sodelavcev”, je dejal šef iraške obveščevalne in protiteroristične službe Abu Ali al-Basri.

Vodja ID al-Baghdadi se je v javnosti pojavil samo enkrat, leta 2014, ko je v Mosulu razglasil vzpostavitev kalifata. ID je od takrat objavil številne zvočne posnetke, za katere trdi, da jih je posnel al-Baghdadi, zadnji posnetek je bil objavljen septembra, potem ko so bile objavljene informacije o njegovi smrti.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)