(VIDEO) Minister za notranje zadeve Italije: Maščevalec, ki je ustrelil 6 migrantov zaradi rasnega sovraštva, je povezan z neonacisti in fašisti – TOPNEWS.si

(VIDEO) Minister za notranje zadeve Italije: Maščevalec, ki je ustrelil 6 migrantov zaradi rasnega sovraštva, je povezan z neonacisti in fašisti

(VIDEO) Minister za notranje zadeve Italije: Maščevalec, ki je ustrelil 6 migrantov zaradi rasnega sovraštva, je povezan z neonacisti in fašisti

RIM – Minister za notranje zadeve Italije Marco Minniti je dejal, da je storilec napada, v katerem je bilo včeraj ranjenih šest migrantov zaradi “rasnega sovrašta”, bil tudi v preteklosti povezan z neonacisti in fašisti.

Minister Minniti je novinarjem povedal, da je storilec napada v mestu Macerati, Luca Traini deloval sam, vendar je bil napad predhodno v naprej načrtovan.

Minister je spomnil, da Traini ni bil uspešen na lokalnih volitvah s svojo antimigrantsko stranko Severna liga.

Traini je včeraj streljal iz avtomobila na mimoidoče in ranil šest afriških imigrantov. Župan Macerate Romano Carancini je sporočil, da je v streljanju bilo ranjenih šest afriških imigrantov, od katerih ima ena oseba hude poškodbe, visoka predstavnica Demokratske stranke (PD) Debora Serracchiani je sporočila, da je aretirani napadalec med napadom na mimoidoče streljal tudi na lokalni sedež te stranke v Macerati.

“Norec, ki je streljal na neoborožene državljane in sedež PD, je član Severne lige, ki je bil tudi njihov kandidat na občinskih volitvah leta 2017”, je navedla Serracchianieva, predsednica regije Friuli-Venecija Julija in namestnica generalnega sekretarja PD in bivšega premierja Italije Mattea Renzija.

Župan Carancini je za televizijo “Sky TG24” dejal, da je bilo ranjenih pet moških in ena ženska, poroča AP.

Poročajo, da 28-letni Italijanski napadalec ni imel kazenskega dosjeja, kot tudi, da motiv za streljanje za zdaj ni znan. Do napada je prišlo le nekaj dni potem, ko so v Macerati našli razkosano telo 18-letne italijanske najstnice, skrito v dveh kovčkih. Za uboj so osumili 29-letnega nigerijskega imigranta Inosenta Osegaleja.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)