Razkrivamo “Schindlerjev” seznam za podrejence, vreden 580 milijonov evrov – So se provizije iz IranNLBgate-a prelile v podrejene obveznice? – TOPNEWS.si

Razkrivamo “Schindlerjev” seznam za podrejence, vreden 580 milijonov evrov – So se provizije iz IranNLBgate-a prelile v podrejene obveznice?

Razkrivamo “Schindlerjev” seznam za podrejence, vreden 580 milijonov evrov – So se provizije iz IranNLBgate-a prelile v  podrejene obveznice?

Če so slovensko javnost še nedavno vznemirjali davčni optimizatorji iz Panamskih in Rajskih dokumentov, ki so lasten denar kanalizirali v davčno ugodnejša območja, bodo v prihodnjih dneh videli še veliko bolj vznemirljiv seznam, ki bi jo moral zanimati.

Zanimivo je, da je bila vsebina, ki jo bomo razkrili, v zadnjih mesecih poslana na več “mainstream” medijev in portalov z zvenečimi imeni, vendar ga nihče ni upal objaviti, saj so v seznamu sorodniki, mame, očetje, tete strici in verjetno lastniki medijev ter številna državna podjetja.

Ni namreč jasno zakaj noben medij noče pisati o skritem, 180 milijonov evrov težkem seznamu podrejencev v tujini in zahtevati od vlade, da, preden razmišlja o kakršnemkoli poplačilu izrisanih podrejencev-razkrije imena podrejencev. Po nekaterih špekulacijah so se provizije iz IranNLBgate-a prelile prav v nakup delnic bank.

Neuradno gre za vplivno skupino posameznikov, ki so imeli denar in so ga s pomočjo zvez diskretno plasirali v tujino, zdaj pa delajo vse, da ne bi začeli brskati po tej zgodbi. Že priložen seznam podrejencev, ki so imeli papirje v Sloveniji, je zelo zanimivo pogledati.

Odbor za finance in monetarno politiko bo v sredo namreč razpravljal o predlogu Zakona o postopku sodnega varstva imetnikov kvalificiranih obveznosti bank (ZPSVIKOB), druga obravnava, ki ga je koalicija novembra lani poslala v Državni zbor in s katerim želi zagotoviti sodno varstvo imetnikom delnic bank in imetnikom podrejenih obveznic bank, ki so prenehala v sanaciji 2013/2014. Gre za predlog Zakona o postopku sodnega varstva imetnikov kvalificiranih obveznosti bank, ki ga je Državni zbor obravnaval konec lanskega leta.

Portal Topnews bo namreč jutri objavil najbolj vroč seznam v državi, ki je vreden astronomskih 582 milijonov evrov. Da ne bo pomote ne gre za ceno, ki bi jo plačali za seznam, ampak razkrivamo famozni seznam imetnikov podrejenih obveznic bank iz Klirinško depotne družbe-KDD.

Gre za seznam izbrisanih imetnikov podrejenih obveznic, ki bo prvič objavljen v celoti in razkriva vse imetnike izbrisanih podrejenih obveznic bank, ki so bile izdane, prodane in so kotirale v Sloveniji. Seznam kaže stanje na dan izbrisa.

V okviru sanacije bank 2013/2014 je v šestih bankah (NLB, NKBM, Abanki, Probanki, Factor Banki in Banki Celje) skupno prenehalo 582 milijonov podrejenih obveznosti bank (nominalna vrednost brez obresti), to je podrejenih obveznic in podrejenih hibridnih posojil.
Več jutri.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 6 let

    Ni blema,le ,če je vse skupaj realno dokazljivo.