(VIDEO) Soros v Davosu: Udrihal po vseh, po Trumpu, Putinu, Googlu, Facebooku in Bitcoinu… – TOPNEWS.si

(VIDEO) Soros v Davosu: Udrihal po vseh, po Trumpu, Putinu, Googlu, Facebooku in Bitcoinu…

(VIDEO) Soros v Davosu: Udrihal po vseh, po Trumpu, Putinu, Googlu, Facebooku in Bitcoinu…

Ameriški multimilijarder madžarskega porekla, George Soros, je danes v Davosu, na Svetovnem gospodarskem forumu, napadel Trumpovo vlado, Putinovo mafijsko državo, družbena omrežja, Bitkoin.

87-letni milijarder se je najprej spravil na administracijo ameriškega predsednika Donalda Trumpa s trditvijo, da predstavlja “nevarnost za svet”.

Nato je kritiziral Rusijo, ki da se spreminja v mafijsko državo. Za Trumpovo administracijo je dejal, da prav tako tako kot Rusija želi ustvariti mafijsko državo, ki duši človekove pravice, vendar pri tem ni uspešna, zaradi moči ameriških institucij.
Kritiziral je Trumpa tudi zaradi Severne Koreje in trdil, da so ZDA “na poti k jedrski vojni, ker ne želijo sprejeti dejstva, da je Severna Koreja postala jedrska sila”. “ZDA bi utegnile preventivno uporabiti jedrsko orožje, kar pomeni, da bi se “začela jedrska vojna, da bi preprečila jedrsko vojno, kar pa je očitno kontradiktorna strategija”, je dejal Soros.

Nato je predstavil svoj sklep, da je nevarnost, ki jo predstavlja Trump, “popolnoma začasni fenomen, ki bo izginil leta 2020 ali celo še prej.”.

Dodal je tudi, da uporablja svoj fond odprte družbe in milijarde dolarjev, da bi “zaščitil demokratične dosežke iz preteklosti”. “Ne le preživetje odprte družbe, temveč preživetje celotne naše civilizacije, je postavljeno na kocko” in Trump kot tudi Kim Kong-un imata veliko zvezo s to nevarnostjo, je dramatično zaključil Soros.

Soros je napadel tudi zvezdi interneta Facebook in Google. Opisal ju je kot “vse močnejša monopolista,” ki bi se lahko v skušnjavi povezala z “avtoritarnimi režimi,” zaradi ustvarjanja “totalitarne mreže, ki si je ne bi mogla izmisliti niti Aldous Haxley ali George Orwell v svojih romanih “Krasni novi svet” in “1984.”.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=WaHzUlR2MUg

“Dejstvo, da sta Google in Facebook skoraj monopolistična distributerja, jih spreminja v javno komunalno službo, ki bi ju bilo potrebno podvreči strožjim predpisom, usmerjenih k vzdrževanju konkurence, inovacijam in univerzalnemu javnemu dostopu.”

Predvidel je tudi, da bo Facebook “ostal brez ljudi, ki bi jih lahko pridobil v manj kot treh letih”.

“Davos je dobro mesto za najavo, da so njihovi dnevi odšteti”, je dejal Soros.

Na vprašanje glede prihodnosti Bitcoina je dejal, da “to ni valuta” in da je njegova pogosta rast “tipičen milni mehurček”. Ne verjame, v njegov “strmoglavi padec”, temveč v postopni.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (2)
  • comment-avatar
    karlina 6 let

    Nato je predstavil svoj sklep, da je nevarnost, ki jo predstavlja Trump, “popolnoma začasni fenomen, ki bo izginil leta 2020 ali celo še prej.”. Srčno upam, res srčno upam, da bo vsaj leta 2020, Matilda obiskala njega ,ker on je SATAN !!!!!

  • comment-avatar
    Oregon 6 let

    ko bo ta šel čez raufnk bo dim le kolateralna škoda