Trump obljubil protivladnim protestnikom v Iranu ameriško podporo – TOPNEWS.si

Trump obljubil protivladnim protestnikom v Iranu ameriško podporo

Trump obljubil protivladnim protestnikom v Iranu ameriško podporo

Ameriški predsednik Donald Trump je danes sporočil, da bodo ZDA podprle Irance, ki protestirajo proti režimu takrat, “ko bo za to prišel pravi čas”.

V zadnji seriji tvitov o protivladnih protestih v Iranu, ki trajajo že skoraj sedem dni, se je Trump poklonil iranskemu narodu.

“Veliko spoštovanje narodu Irana, ki se bori proti skorumpirani vladi. Prejeli boste veliko podporo ZDA, ko za to pride pravi čas”, je napisal Trump na Twitterju.

Iran je v zadnjem tednu dni prizorišče burnih in krvavih protestov nasprotnikov oblasti, danes pa so se na ulicah iranskih mest zbrali pristaši iranske oblasti, da bi obsodili “nemire,” ki te dni pretresajo državo, je objavila iranska državna televizija.

Provladni demonstranti so nosili transparente z napisi proti “izzivalcem neredov”,vzklikali slogane podpore vrhovnemu vodji ajatolahu Ali Khamneiu in “smrt Ameriki”, “smrt Izraelu” in “smrt Monafeghu”, ki je pojem s katerim ajatolah naziva Narodne mudžahedine, ki delijo narod, ogrožajo islam in si prizadevajo za spremembo oblasti.

V protivladnih protestih je bilo v Iranu ubitih 21 ljudi, več sto pa so jih aretirali.

Od začetka protestov Trump krepi napade proti iranskemu režimu, ki ga je ocenil za “brutalnega in skorumpiranega”. V ponedeljek je prišel do zaključka, da je v tej državi prišel “čas sprememb”, z oceno, da je iranski narod “lačen svobode”.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)