BMZ – Bostjan M. Zupančič zavrnil B. Požarja: Svojo stranko naj bi ustanovil do februarja – TOPNEWS.si

BMZ – Bostjan M. Zupančič zavrnil B. Požarja: Svojo stranko naj bi ustanovil do februarja

BMZ – Bostjan M. Zupančič zavrnil B. Požarja: Svojo stranko naj bi ustanovil do februarja

Nekdanjega sodnika evropskega sodišča Boštjana M. Zupančiča so v preteklih mesecih v svoje vrste vabili številni politiki ali “wanna be”, med drugim tudi brata Podobnik. Konkretno ponudbo, da bi prevzel vodenje novoustanovljenega gibanja Druga priložnost – tvoja prihodnost, ki je od ustanovitve v mirovanju.

Tako naj bi Bojan Požar in Matej Lahovnik že poleti ponudila Boštjanu M. Zupančiču, da prevzame gibanje oziroma stranko, vendar je po naših virih to zavrnil.

Decembra letos pa je v odgovoru na vprašanje enega od uporabnikov Twitterja: “ali se pravniki, ki v srcu dobro mislite, ne morete povezati in zasukati tega toka vode, ki se razliva in zaliva življenja,” odgovoril pritrdilno.

Na vprašanje spletnega portala Siol, da bi bolj konkretiziral svoja razmišljanja oziroma tvit je Boštjan M. Zupančič dejal, “žal ne morem komentirati. Še ne. Je še prekmalu.”

Zupančiča so namreč vprašali tudi, kakšno združevanje pravnikov je imel v mislih in ali gre morda za politično povezovanje. Glede na precej skrivnostne in diplomatske in taktične odgovore “Da, mogoče,” bo očitno še precej pestro na politični sceni.

Boštjan M. Zupančič je politično klimo testiral že pred predsedniškimi volitvami. Takrat je BMZ dejal, da je “vihar” oziroma “tornado” nastal zato, ker “kontrolirani mediji hočejo […] vnaprej preprečiti […], da bi kandidiral na prvih ali na drugih volitvah”. Politični analitiki so si postavljali vprašanje kaj, za vraga so “prve” ali “druge” volitve? Verjetno je imel v mislih predsedniške. Zakaj bi mu to kdorkoli hotel preprečiti? In kdo bi mu to hotel preprečiti? Mediji? Politiki (na oblasti) tega BMZ ni pojasnil. V drugi polovici avgusta pa je tvitnil.

Tokrat so na vrsti po analogiji “druge” volitve in BMZ jih vsaj sodeč po naših informacijah ne bo izpustil.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)