Erjavec: “Brglez nima politične kilometrine, pa ima potem včasih kakšne težave… Mislim, da je imel slab dan.” – TOPNEWS.si

Erjavec: “Brglez nima politične kilometrine, pa ima potem včasih kakšne težave… Mislim, da je imel slab dan.”

Erjavec: “Brglez nima politične kilometrine, pa ima potem včasih kakšne težave… Mislim, da je imel slab dan.”

Nevarna razmerja v slovenski politiki se pred volitvami očitno zaostrujejo. Zanimivo je, da konflikt med Erjavcem in Brglezom podpihujejo v mariborskem Večeru, ki že drugi teden zapored obdeluje odnos med Cerarjem in Erjavcem ter SMC in Desusom. Zanimivo, je da je Večer položil kritiko Erjavca Brglezu dobesedno v usta, z besedami, z bombastičnim naslovom, ki pa jih v intervjuju enostavno ni bilo. Večer gre celo tako daleč, da bi Erjavcu vzel pooblastila glede arbitražnega sporazuma in izjav v zvezi s tem.

Tako je zunanji minister Karel Erjavec v petek še enkrat komentiral besede predsednika državnega zbora Milana Brgleza,” da se “je Janša obnašal veliko bolj odgovorno kot Erjavec”

“Kar se tiče te izjave mislim, da je imel slab dan. Ali pa ne ve, kaj se mu dogaja v državnem zboru?
Veste, da je Janez Janša bil na stališču, da se moramo umaknit iz arbitraže. To je bilo pred tisto sejo, ko smo zaključevali sejo Odbora za zunanjo politiko. Veste tudi, da glede implementacijskih zakonov, ko gre za zakone, s katerimi implementiramo arbitražno odločbo, da je stranka SDS obstruirala. Tako, da ne vem ali je on prisoten na sejah Državnega zbora, ker če bi bil, bi točno vedel kako je s tem. Ampak mislim, da je imel slab dan in mu tudi oprostim. Saj veste nima te politične kilometrine, pa ima včasih potem kakšne težave”. Tako Erjavec.

Zanimivo je, da v spletni verziji Brglezovega intervjuja v Večeru tega enostavno ni v tekstu, ampak je ta stavek samo v naslovu. V tekstu pa piše:
“Koliko škode implementacijskemu procesu in interesom Slovenije je naredil zunanji minister Karl Erjavec, ko je neprestano Hrvaški grozil, kaj bo Slovenija naredila in kako jo bo blokirala, če ne bo sprejela arbitražne razsodbe? Koliko je s tem govorjenjem škodil tudi možnostim tihe diplomacije, ki je nujno potrebna za rešitev takšnega spora?

Namesto odgovora Brgleza je bila objavljena reklama za intervju z Janezom Kocijančičem “Tako bom rekel: https://www.vecer.com/janez-kocijancic-multipraktik-evropskih-dimenzij-6359644 Kar je bilo v naši politični realnosti zame nepričakovano in presenetljivo.” Brez naslovnega stavka – “Janša se je obnašal veliko bolj odgovorno kot Erjavec” – v katerem naj bi Brglez domnevno kritiziral Erjavca in dajal komplimente Janši.

To soboto pa Večer nadaljuje s kritikami Erjavca v članku : “Arbitražni solo ministra Erjavca,” v katerem poziva Cerarja, naj odvzame pooblastila Erjavcu glede arbitražnega sporazuma. “Realen scenarij, če bo Erjavec še naprej deloval na način kot do zdaj, je, da mu premier odvzame pooblastila na področju implementacije arbitražne razsodbe”

Zanimivo je, da avtor z enotedenskim zamikom tokrat v Večeru citira izjavo Brgleza, ki je v intervju enostavno pred enim tednom ni izrekel ali pa ni bila objavljena. Brglez naj bi na na sugerirano vprašanje o domnevni škodljivosti Erjavčevih izjav pri implementaciji arbitražnega sporazuma pred tednom dni nazaj dejal:

“Vodja opozicije Janez Janša se je v skoraj vseh fazah (arbitraže, op. a.) obnašal veliko bolj odgovorno kot on. Kar je bilo v naši politični realnosti zame nepričakovano in presenetljivo,” je Brglez odgovoril na vprašanje, koliko škode implementacijskemu procesu in interesom Slovenije je naredil zunanji minister Erjavec, ki je neprestano grozil Hrvaški, kaj bo Slovenija naredila in kako jo bo na vseh mogočih točkah blokirala, če ne bo sprejela arbitražne razsodbe.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Aleksander Jakopič 6 let

    Zakaj pa ne bereš Gorenjski glas, če Večera ne preneseš? Ali pa hrvaških medijev, kjer bodo Karlija kandidirali za Predsednika Lipe naše, saj združuje njihove politike 😉