Bosanski islamist aretiran v Avstriji: Načrtoval krvavi napad na božičnem sejmu v Gradcu! – TOPNEWS.si

Bosanski islamist aretiran v Avstriji: Načrtoval krvavi napad na božičnem sejmu v Gradcu!

Bosanski islamist aretiran v Avstriji: Načrtoval krvavi napad na božičnem sejmu v Gradcu!

V Gradcu so aretirali moškega (25) iz BiH zaradi suma, da je načrtoval napad na božični sejem v prestolnici avstrijske Štajerske.

O moškem, čigar identiteto niso razkrili, avstrijski mediji poročajo kot o islamistu. Avstrijska policija je sporočila, da je 1. decembra aretirala bosanskega islamista v nekem zavetišču za brezdomce. Policija je še povedala, da so v času njegovega opazovanja ugotovili, da je preučeval video posnetke lanskih terorističnih napadov iz Nice in Berlina.

Bosanski islamist je obiskoval radikalno džamijo in Muslimansko bratstvo v Gradcu. Policija ne poroča o tem, ali je imel sodelavce, ali pa je nameraval delovati sam. Priče so izjavile, da je pogosto govoril o terorističnem napadu in žrtvah v Berlinu. Večkrat je v okolici spraševal, kako bi si lahko izposodil vozilo, s katerim naj bi se po načrtu nameraval zaleteti v ljudi na božičnem sejmu.

Med aretacijo je policija v žepu njegove jakne našla naslovnico Kleine Zeitunga, na kateri je članek o lanskoletnem terorističnem napadu s tovornjakom v Nici, v katerem je bilo ubitih 84 ljudi.

Spomnimo, v Gradcu je leta 2015 Avstrijec bosanskega rodu, Alen Rizvanović (26), v centru mesta izvedel masaker, v katerem sta bili ubiti dve osebi in štiriletni deček, 34 oseb pa je bilo ranjenih. Rizvanović je s hitrostjo 100 km/h zapeljal v cono za pešce, kjer je izvedel svoj krvavi pohod!

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)