(VIDEO) Veliko slavje v Severni Koreji: Ljudje množično na ulicah, razlog vam bo zaledenel kri v žilah – TOPNEWS.si

(VIDEO) Veliko slavje v Severni Koreji: Ljudje množično na ulicah, razlog vam bo zaledenel kri v žilah

(VIDEO) Veliko slavje v Severni Koreji: Ljudje množično na ulicah, razlog vam bo zaledenel kri v žilah

Severna Koreja je proslavila zaključek svojega jedrskega arzenala z ognjemetom, so sporočili državni mediji Severne Koreje.

Vojaki in državljani so se v petek zbrali v prestolnici Severne Koreje Pjongjangu, da bi proslavili zaključek državnega jedrskega arzenala, ki je dosežen z zadnjo izstrelitvijo balistične rakete, je sporočila državna severnokorejska tiskovna agencija KCNA.

“Nihče ne more ukiniti naše pravice do suverenosti, preživetja in razvoja, ker smo zaključili z jedrskim arzenalom države”, je dejal namestnik predsednika Delavske stranke Severne Koreje, Pak Kwang-ho, prenaša tiskovna agencija Yonhap.

Severna Koreja je 29. novembra izstrelila medcelinsko balistično raketo, za katero trdi, da je sposobna zadeti cilje na kopnem Združenih držav Amerike.

image (66)

Pjongjang ne potrebuje priznanje Zahoda. Severna Koreja samo sebe dojema kot jedrsko silo. Potem ko so izvedli najnovejši raketni poskus, verjamejo, da so dosegli enakost v primerjavi z ZDA, kar zadeva jedrsko oborožitev, je povedal koordinator skupine ruskih poslancev za odnose s parlamentom Severne Koreje Kazbek Taisajev in dodal, da Severna Koreja “ne verjame nikomur razen Rusiji.

“Leta 2016 so bile severnokorejske oblasti in njihov lider Kim Jong-Un pripravljene ustaviti raketne poskuse, vendar so ZDA in Južna Koreja nadaljevale z izvajanjem vojaških vaj in s provokacijo Severne Koreje s svojo retoriko. Vendar pa imam občutek, da so pripravljeni na pogajanja, če bi dobili jamstva, da jih ne bo nihče napadel, je dejal Taisajev.

Taisajev je še dejal, da Severna Koreja vidi aktivnosti Washingtona in Seula v bližini svojih mej “kot neposredno grožnjo svoji varnosti”

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 6 let

    Ko se bodo svetil kot kresničke ne bodo več dojemali ,da so velesila.