Neutrofili donatorjev v 24-ih urah ubijejo rakave celice – TOPNEWS.si

Neutrofili donatorjev v 24-ih urah ubijejo rakave celice

Neutrofili donatorjev v 24-ih urah ubijejo rakave celice

Celice imunskega sistema neutrofili so ključno zdravilo za uničevanje 95 odstotkov celic karcinomov v samo 24-ih urah, trdijo britanski znanstveniki.

neutrophils 1

Od leve proti desni: Profesor Farzin Farzaneh, Dr. Mojca Zelnikar, Dr. Nico Bruyniks, Dr. Kyriani Ioannou, Dr. Renata Bruyniks

Nova tehnika uporablja celice ljudi z najmočnejšim imunskim sistemom za uničevanje karcinomov.

Donatorjem vzamejo neutrofile, ki tvorijo del prve obrambe linije organizma, zatem se milijonkrat razmnožijo, nato pa jih vbrizgajo s pomočjo injekcij v paciente, obolele za rakom.

Alex Blatt, izvršni direktor firme “LIFT BioSciences”, ki dela s pomočjo nove metode, poudarja, da gre za terapijo, ki bi jo pacient prejel enkrat tedensko, v obdobju med petimi in šestimi tedni terapije.

“Naš končni cilj je oblikovanje prve banke močnih neutrofilov, ki ubijajo karcinom,” je bil natančen direktor Blatt.

Strokovni tim, skupaj z raziskovalci iz Kraljevega kolidža v Londonu, je v tem trenutku skoncentriran na raku trebušne slinavke, ki je med najbolj smrtonosnimi.

neutrophils 2

Rumeni neutrifili raztopijo bakterijo s procesom fagocitoze

Zgodnji laboratorijski testi kažejo, da lahko neutrofili uničijo tudi rakave celice materničnega vratu.

Ključna prednost neutrofilov je ta, da se lahko celice donatorjev dajo vsakomur, brez strahu pred zavrnitvijo. V telesu živijo le pet dni in izginejo preden se odzove imunski sistem prejemnika.

Neutrofili ubijajo rakave celice neposredno tako, da jih uničujejo s kemičnim spojinami in protitelesi ali pa posredno s pomočjo drugih celic imunskega sistema.

Ko neutrofili prepoznajo celice karcinoma, učinkovito uničujejo tudi do 95 odstotkov njihove populacije v roku 24-ih ur.

Pilot raziskovanja, ki se bo začel čez leto dni, vključuje malo skupino, od 20 do 40 pacientov, obolelimi za karcinomom trebušne slinavke ali katero od redkih oblik raka mehkega tkiva.

Vsak pacient bo prejel tedenske infuzije močnih neutrofilov. Za zdravljenje enega pacienta je potrebnih okoli 2,5 milijard celic-neutrofilov.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)