(VIDEO) Ekstremni islamisti najavili krvav Božič: V sporočilu uporabili tudi Božička – TOPNEWS.si

(VIDEO) Ekstremni islamisti najavili krvav Božič: V sporočilu uporabili tudi Božička

(VIDEO) Ekstremni islamisti najavili krvav Božič: V sporočilu uporabili tudi Božička

Islamska država je objavila nove srhljive fotografije, preko katerih grozi z napadi po Evropi med bližajočimi se božičnimi in novoletnimi prazniki.

Teroristična skupina je svojim pristašem poslala več sporočil, v katerih jih poziva, naj izvršijo napade na božične sejme po Evropi.

Na eni od fotografij je moč videti maskirano osebo, ki stoji za Božičkom z zvezanimi rokami, medtem se v ozadju vidi praznično razsvetljena glavna nakupovalna londonska ulica Regent Street.

Na njej je v angleškem, francoskem in nemškem jeziku napisano: “Kmalu na vaših praznikih”.

https://www.youtube.com/watch?v=MZEAGxAywhE

To in podobne fotografije policija ocenjuje kot poziv k novim terorističnim napadom v Evropi.

Druga fotografija prikazuje krvavo roko z nožem, s pomočjo “fotoshopa” postavljeno na eden od pariških božičnih sejmov. V ozadju je videti Eiffelov stolp.

Fotografije je prestregla obveščevalna agencija za tako imenovani “darknet”, BlackOps Cyber Intelligence, ki je sporočila, da so bile objavljene ob 12 uri in 27 minut. Našli so jih v “chat” skupini z imenom “Vojska mudžahedinov”, izdelal in posredoval pa jih je uporabnik z imenom “Dr Almani”.

islamisti bozic1

Fotografije so nastale potem, ko je nemška policija aretirala šest članov Islamske države, ki so načrtovali napad na božični sejem na obletnico lanske tragedije v Berlinu. Vsi so Sirci, ki so bili aretirani med racijami s pomočjo 500 policistov v nemških mestih Kassel, Hanover, Essen in Leipzig.

Tožilci so sporočili, da so aretirani načrtovali napad s kombiniranjem orožja in eksploziva. Prav tako obstajajo poročila, da bi utegnil biti cilj načrtovanega napada božični sejem v Essnu, 19. decembra, vendar oblasti doslej tega še niso potrdile.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)