Škandal v beli hiši – Visoki general o Trumpu: “On je idiot z inteligenco štiriletnega otroka” – TOPNEWS.si

Škandal v beli hiši – Visoki general o Trumpu: “On je idiot z inteligenco štiriletnega otroka”

Škandal v beli hiši – Visoki general o Trumpu: “On je idiot z inteligenco štiriletnega otroka”

Donald Trump ima kar nekaj nasprotnikov znotraj lastne administracije, nekaj visokih ameriških funkcionarjev pa ga sploh ne spoštuje, piše New York Times. Najnovejši primer za tako trditev je primer svetovalca za nacionalno varnost Bele hiše, generala Herberta Mcmasterja.

Namreč, razkrit je bil pogovor, kjer je Mcmaster na sestanku s Safro Kac, izvršno direktorico IT giganta Oracle, grdo govoril o svojem šefu, predsedniku ZDA Donaldu Trumpu.

white house bela hisa

Safra Katz, izvršna direktorica ameriškega IT giganta Oracle

Mcmaster naj bi za Trumpa dejal, da je “idiot”.

“On je idiot z inteligenco na ravni štiriletnega otroka,” je dejal Mcmaster, trdijo štirje različni viri.

Pojavil se je še en vir, ki je povedal, da mu je Mcmaster podobno govoril o Trumpu kot Safri Katz. Vir, ki je zahteval anonimnost, je povedal, da je Mcmaster izjavil, da “predsednik ni dovolj pameten, da bi razumel teme, ki zadevajo nacionalno varnost”.

Mckmasterjev primer se je pojavil po škandalu, ki je izbruhnil s šefom diplomacije Rexom Tillersonom. Spomnimo, pred nekaj meseci so se v ameriških medijih pojavile informacije, da je Tillerson za Trumpa dejal, da je “moron “(v psihologiji, oseba z rahlo mentalno retardacijo).

Tillerson se ni odzval na te trditve, za razliko od Mcmasterja in nekaterih uradnikov Bele hiše, ki so pred nekaj dnevi ostro demantirali navedbe New York Timesa in obtožili ameriške “mainstream” medije, da “prenašajo gnusne dezinformacije”.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)