(VIDEO) Nanj so izstrelili 40 nabojev. Kako je severnokorejski vojak pobegnil preko meje v Južno Korejo – TOPNEWS.si

(VIDEO) Nanj so izstrelili 40 nabojev. Kako je severnokorejski vojak pobegnil preko meje v Južno Korejo

(VIDEO) Nanj so izstrelili 40 nabojev. Kako je severnokorejski vojak pobegnil preko meje v Južno Korejo

Poveljstvo Združenih narodov pod vodstvom ZDA je danes objavilo dramatični video-posnetek pobega severnokorejskega dezerterja čez mejo v Južno Korejo, kjer so severnokorejski vojaki streljali nanj in ga zasledovali dokler ga niso rešili južnokorejski vojaki.

Na posnetku se vidi kako se severnokorejski vojak spušča z veliko hitrostjo vzdolž ceste s tremi pasovi, nato pa vozilo zapelje s poti, pri tem mu sledijo severnokorejski vojaki in streljajo v njegovi smeri, dokler ranjen ne zbeži preko meje, poroča AP.

Nato se južnokorejski vojaki priplazijo do njega in ga odvlečejo na varno lokacijo, medtem pa se severnokorejski vojaki zbirajo na severnokorejski strani meje.

Poveljstvo Združenih narodov je sporočilo, da je Severna Koreja prekršila sporazum o premirju, s katerim se je končala Korejska vojna, s tem, ko so severnokorejski vojaki streljali čez mejo in jo tudi fizično prestopili pri lovljenju pobeglega severnokorejskega vojaka.

Severnokorejski vojaki so v tej akciji izstrelili okoli 40 nabojev in hudo ranili severnokorejskega dezertera, ki je bil prepeljan v južnokorejsko bolnišnico, kjer je doslej prestal dve operaciji.

Kirurgi so uspeli odstraniti iz njegovega telesa pet nabojev od osmih, velik problem pri kirurškem posegu so predstavljali paraziti v telesu ranjenca. Ne boste verjeli, kaj je bila prva želja severnokorejskega vojaka, ko se je zbudil z narkoze. Zaprosil je osebje, da bi mu omogočili gledanje filmov, ki jih predvaja južnokorejska televizija. Osebje v bolnišnici mu je takoj namestilo televizor in obesilo južnokorejsko zastavo, da bi pri njem zmanjšali občutek strahu in tesnobe.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Franjo 6 let

    švoh strelajo