Soros se je končno oglasil: “Orban iz mene dela zunanjega sovražnika” – TOPNEWS.si

Soros se je končno oglasil: “Orban iz mene dela zunanjega sovražnika”

Soros se je končno oglasil: “Orban iz mene dela zunanjega sovražnika”

Ameriški milijarder George Soros je danes prvič javno odgovoril na napade madžarske vlade. V svojem sporočilu za javnost je zapisal, da Orbanovi napadi vsebujejo “laži in sprevračanja” in da so imeli za cilj iz njega narediti lažnega zunanjega sovražnika.

Soros, ki je po rodu Madžar in čigar pogledi so v nasprotju z vladajočo stranko Fides, madžarskega premierja Viktorja Orbana, je dejal, da Budimpešta “izziva proti-muslimanske občutke in uporablja antisemitske izraze, ki spominjajo na trideseta leta prejšnjega stoletja”, poroča Reuters.

Zavrnil je trditve iz “nacionalne konzultacije”, ki jo je izvedla Orbanova vlada, da namerava Soros v Evropi naseliti milijon migrantov letno in da jih prisiljuje, da se razselijo po državah Evropske unije.

Madžarski premier Orban je oktobra letos obtožil Evropski parlament, da je začel izvajati “Sorosev načrt”.

Orban je slednje izjavil potem, ko je odbor Evropskega parlamenta za človekove pravice, pravosodje in notranja vprašanja (LIBE) sprejel poročilo o uporabi Dublinske uredbe.

Sicer pa madžarski premier, nekdaj Sorosev štipendist, obtožuje ameriškega bogataša Georgea Sorosa, da uporablja “predatorske nevladne organizacije”, da bi preko njih preplavil Evropo z migranti in ustvaril “transnacionalno cesarstvo”, saj so migracije “dober biznis” za Sorosa in da bi bil v tem še boljši, če Madžarska v zvezi z njegovim načrtom “ne bi dvignila prahu”.

Orban je oklical Sorosa za “špekulanta na čelu velike mafijske mreže, ki predstavlja grožnjo miru v Evropi”.

“Razlog, zakaj je Soros tako jezen nanj in Madžarsko je v tem, ker Madžarska stoji na poti njegovemu velikemu načrtu in biznisu. Soros je objavil svoj program, ki vsebuje preselitve migrantov, finansiranja NVO in tihotapljenja z ljudmi”, je dejal Orban.

image

Pred kratkim je Orban opozoril tudi na listo s popisom stotine članov Evropskega parlamenta, ki jih Soros smatra kot “zaveznike” in ta dokument bi moral biti alarm za celo EU in ne le za Madžarsko, piše ameriški Breibart.com.

Ameriški portal je objavil tudi link liste članov EU, ki vključuje 226 poslancev Evropskega parlamenta, med katerimi naj bi bila tudi imena poslancev iz Slovenije.

Popis vključuje bivšega predsednika Evropskega parlamenta Martina Schulza, sedam podpredsednikov in nekaj šefov odborov, koordinatorjev in visokih uradnikov ter kroži znotraj kampanje za promocijo odprtih mej skupine Open Society Foundations, ki jih je financiral ameriški milijarder in borzni špekulant George Soros, odkriva DCLeaks.

Za madžarsko vlado so trditve o Sorosevem vplivu na migracijsko politiku EU, ki so nekoč zvenele kot “teorija zarote”, sedaj potrjene s pojavom dokumenta Odprte družbe, ki “našteva ključne igralce v evropskih institucijah, na katere se lahko zanese in so zanesljivi zavezniki za uresničitev ciljev finančnega špekulanta”.

Tiskovni predstavnik madžarske vlade se sprašuje, kako se je lahko Soros sestal s predsednikom Evropske komisije Jean-Claude-om Junckerjem “brez transparentnosti in za zaprtimi vrati” ter poudaril, da so predlogi EU za prerazporeditev kvot migrantov znotraj cele EU objavljeni v Sorosovem načrtu za reševanje imigrantske krize.

“Program ni le napisan, temveč je tudi razkrit”, je dejal premier Orbán potem, ko je Odbor Evropskega parlamenta za človekove pravice, pravosodje in notranja vprašanja predlagal spremembe pravil o azilu znotraj EU, ki bi uvedla imigracijo v shemo kvota kot trajno politiko evropskega bloka.

“V Evropi se bo v prihodnosti vzpostavil stalen in obvezen mehanizem kvot za preseljevanje migrantov, brez zgornje meje številk”, piše v dokumentu in novem pravilu, ki ga na priporočilo Sorosa promovira Evropska komisija.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)