(VIDEO) Clintonova pod preiskavo: Sumljive donacije njune humanitarne fundacije? – TOPNEWS.si

(VIDEO) Clintonova pod preiskavo: Sumljive donacije njune humanitarne fundacije?

(VIDEO) Clintonova pod preiskavo: Sumljive donacije njune humanitarne fundacije?

Ameriško ministrstvo za pravosodje je od tožilstva zahtevalo, da uvede preiskavo humanitarne fundacije zakoncev Clinton in prodaje kanadskega podjetja Uranium One ruskemu državnemu podjetju Rosatomu, ki ima tako v lasti 20 odstotkov ameriških zalog plina.

Minister za pravosodje Jeff Sessions je dejal, da bo uvedel preiskavo o “določenih vprašanjih” v Fundaciji Clinton in prodaji firme Uranium One Rusom.

https://www.youtube.com/watch?v=p3XRyl8T1Ss

Sessions je to potezo opisal v odgovoru na pismo Republikancev v Kongresu. Demokrati so preiskavo o podjetju Uranium ocenili kot “diverzijo” preiskav, ki so povezane z Donaldom Trumpom in njegovimi sodelavci.

Uranium One, kanadsko podjetje, ki ima v lasti petino ameriških zalog urana, je leta 2010 kupilo rusko državno podjetje Rosatom.

Ameriški State Departement, pod vodstvom tedanje državne sekretarke Hillary Clinton, je pomagal, saj je odobril sporazuma o nakupu iz leta 2010, skupaj z bivšim predsednikom Barackom Obamo.

Republikanci trdijo, da je State Departement odobril ta sporazum, ker je humanitarna fundacija Billa Clintona prejela donacijo v znesku 145 milijonov dolarjev s strani ruskega Rosatoma.

Nekatere donacije Clintonova nista javno objavila, kljub temu, da sta obljubila, da bosta javno imenovala vse donatorje.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)