Pregrevanje! Kim In-rong: Jedrska vojna se lahko začne v vsakem trenutku! – TOPNEWS.si

Pregrevanje! Kim In-rong: Jedrska vojna se lahko začne v vsakem trenutku!

Pregrevanje! Kim In-rong: Jedrska vojna se lahko začne v vsakem trenutku!

Severna Koreja podpira idejo o prepovedi jedrskega orožja, je izjavil namestnik stalnega predstavnika Severne Koreje pri OZN Kim In-rong. ZDA vztrajno nasprotujejo Konvenciji o popolni prepovedi jedrskega orožja in še naprej grozijo in izsiljujejo Severno Korejo.

Na seji Odbora Generalne skupščine Združenih narodov za razorožitev je severnokorejski diplomat podprl Konvencijo o popolni prepovedi jedrskega orožja, ki je bila sprejeta meseca julija letos in poudaril, da je Washington proti temu dokumentu.
“Vendar pa, vse dokler ZDA, ki vztrajno grozijo in izsiljujejo Severno Korejo z jedrskim orožjem in zavračajo dogovor o prepovedi jedrskega orožja, Severna Koreja ne bo sprejela sporazuma”, je dejal Kim In-rong in dodal, da dejstvo, da ima Pjongjang jedrsko orožje in balistične rakete, “je upravičen ukrep samozaščite”.

“Nobena država na svetu ni bila tako dolgo časa tarča tako skrajne in neposredne jedrske grožnje s strani ZDA“, je poudaril predstavnik Severne Koreje. “Situacija na Korejskem polotoku, ki jo spremlja ves svet, je dosegla skrajno točko, jedrska vojna se lahko začne v vsakem trenutku”, je dodal Kim In-rong.

“Dokler sovražna politika in jedrska grožnja Združenih držav Amerike ne bosta popolnoma izkoreninjeni, se Severna Koreja ne bo pod nobenimi pogoji pogajala o svojem nuklearnem orožju in balističnih raketah, niti bo za ped odstopila od izbrane poti“, je izjavil In-rong. Po njegovih besedah je Severna Koreja letos prestala še zadnjo oviro pri formiranju jedrskih sil države in zdaj poseduje različne načine “dostave” jedrske bombe, hidrogenske bombe in medcelinske balistične rakete.

“Vse ozemlje ZDA se nahaja v coni dosega naših raket in če se ZDA drznejo samo za ped vstopiti v našo državo, se ne bodo izognile naši surovi kazni”, je obljubil Kim In Rong.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)