Kalifornija toži Donalda Trumpa! – TOPNEWS.si

Kalifornija toži Donalda Trumpa!

Kalifornija toži Donalda Trumpa!

Tožba je usmerjena proti eni od glavnih Trumpovih predvolilnih obljub, predlogu, s katerim je zbral glasove konzervativnih volivcev, ki so besni zaradi ilegalnih imigrantov, piše Independent.

Država Kalifornija je dom največje populacije, nedokumentiranih imigrantov v ZDA, ki ji vladajo demokrati.

trump wall1

Po tožbi, ki jo je vložil državni tožilec Kalifornije Xavier Becerra, Trumpov predlagani zid krši ameriške zakone o federalni zaščiti življenjskega okolja.

“Nihče ne sme ignorirati zakonov. Tudi predsednik ZDA ne,” je dejal Beccera na tiskovni konferenci v San Diegu.

“Mi spoštujemo imigracijsko politiko. Razumemo, da je to federalni problem. Če pa se nekaj dogaja na našem dvorišču, zahtevamo, da se to izvede na pravi način, s spoštovanjem zakona,” je dejal državni tožilec Becerra.

trump wall2

Da bi lahko Trumpova administracija začela z izgradnjo zidu, mora prepričati Kongres, da odobri denar za ta namen, vendar pa doslej v tem predsednikova administracija ni bila uspešna in se zadeva se še ni premaknila z mrtve točke. Tudi Mehika ne kaže prevelikega navdušenja, da bi izgradnjo zidu sama plačala oziroma vsaj delno sofinancirala, kot je to v začetku svojega predsedniškega mandata najavil Donald Trump. In ne samo to. Slednje je Trump obljubil svojim volivcem v predvolilni kampanji. Ni še povsem jasno, kako namerava predsednik ZDA Donald Trump za kaj takega prepričati oziroma prisiliti Mehiko, če za gradnjo zidu ne more prepričati niti lastnega Kongresa, v katerem ima večino tako v Senatu, kot v Predstavniškem domu?

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)