Rusija toži ZDA: Putin osebno naročil vložitev tožbe! – TOPNEWS.si

Rusija toži ZDA: Putin osebno naročil vložitev tožbe!

Rusija toži ZDA: Putin osebno naročil vložitev tožbe!

Ruski predsednik Vladimir Putin je naročil Ministrstvu za zunanje zadeve Rusije, da vloži tožbo proti ameriški vladi zaradi zaplembe lastnine ruskih diplomatskih predstavništev v ZDA, je izjavil včeraj tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.

Putin je najavil, da bo ukazal uporabo pravnih ukrepov, zaradi kršitve lastniških pravic Rusije s strani Washingtona, spomni Reuters.

“Za začetek bom zahteval, da se Ministrstvo za zunanje zadeve obrne na sodišče, da vidimo kako funkcionira ta opevani ameriški pravosodni sistem”, je dejal Putin na tiskovni konferenci v Xiamenu. Prav tako je dejal, da si je Rusija zadržala pravico, da dodatno zmanjša število ameriškega diplomatskega osebja v Moskvi in da lahko iz države izžene še 155 diplomatov, vendar tega v tem trenutku še ne bo storila

To, da so si ZDA prilastile diplomatske objekte, ki so v ruski lasti, je ocenil kot “washingtonske dolgočasne akte brez presedana”.

Moskva je zahtevala, da ZDA do 1. septembra zmanjšajo število diplomatskega osebja na 455 ljudi, kar pomeni enako število osebja, ki ga ima Rusija v ZDA.

Putin je dejal, da število 455 ruskega diplomatskega osebja v ZDA pomeni 155 oseb, zaposlenih v ruski diplomatski misiji pri OZN v New Yorku, kar pomeni, da Rusija lahko dodatno zmanjša število ameriških diplomatov v Rusiji na 300.
“To je 455 minus 155”, se je matematično izrazil Putin.

Putin je ameriški “establišment” obtožil za odsotnost politične kulture v zvezi s situacijo glede ruskih diplomatskih predstavništev v ZDA in dodal, da bo Rusija vložila tožbo v zvezi z odvzemom njene pravice do razpolaganja s svojo lastnino v ZDA.

Putin je še dodal, da bosta Moskva in Washington uspela najti kompromis pri reševanju bilateralnih in mednarodnih problemov, saj je to večkrat izjavil predsednik ZDA Donald Trump.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)