Ruski minister za obrambo Sergej Šojgu: Konec Islamske države zelo blizu! – TOPNEWS.si

Ruski minister za obrambo Sergej Šojgu: Konec Islamske države zelo blizu!

Ruski minister za obrambo Sergej Šojgu: Konec Islamske države zelo blizu!

V intervjuju za rusko televizijo Russia 24, je minister za obrambo Rusije Sergej Šojgu dejal, da kmalu pričakuje zaključek bojev z ekstremistično Islamsko državo.

Ruski obrambni minister Šojgu je včeraj izjavil, da je sirska vlada prevzela pod svoj nadzor dva in pol krat večje ozemlje, v samo dveh mesecih.

unnamed (26)

Sergej Šojgu

V intervjuju za rusko televizijo Russia 24 je Šojgu dejal, da kmalu pričakuje zaključek bojevanja z Islamsko državo, poroča Associated Press.

Šojgu je še povedal, da bo padec ekstremističnega oporišča Deir ez Zor na desnem bregu Evfrata povedal veliko, če že ne tudi vse o koncu spopadov s pripadniki Islamske države.

Rusija je najtesnejši zaveznik sirskega predsednika Bašarja al Asada in od leta 2015 nudi sirskim vojaškim silam zračno podporo.

Medtem pa je lider libanonskega šiitskega gibanja Hezbollah Hassan Nasrallah izrazil prepričanje, da bo vlada sirskega predsednika Bašarja al Asada obstala in poudaril, da je čas, da politični liderji to sprejmejo.

unnamed (27)

Bašar al Asad

Nasrallah je,v govoru na včerajšnjem shodu libanonski vladi priporočal normalizacijo odnosov s to sosednjo, v vojni z islamskimi ekstremisti, porušeno državo, prenaša AP.

“Svet je danes sprejel kot gotovo dejstvo, da bo ta administracija obstala,” je poudaril Nasrallah, misleč na sirsko vlado.

Libanonske politične strani so razdeljene glede vprašanja, ali obnoviti odnose s sirskim predsednikom, ki ga mnogi od njih smatrajo z odpadnikom, spomni ameriška agencija, z obrazložitvijo, da je bil Libanon pod sirsko okupacijo od leta 1991 do leta 2005.

Hezbollah je medtem mnogo vložil v Asadov obstoj na oblasti in več kot tisoč njegovih borcev je umrlo v bojih z Islamsko državo na strani Asadovih sil v Siriji, poroča AP.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)