Zakaj je Janez Janša na Twitterju tokrat “zaratil” z evropsko poslanko Ljudmilo Novak? – TOPNEWS.si

Zakaj je Janez Janša na Twitterju tokrat “zaratil” z evropsko poslanko Ljudmilo Novak?

Zakaj je Janez Janša na Twitterju tokrat “zaratil” z evropsko poslanko Ljudmilo Novak?

“Še nikoli se ni zgodilo, da bi poslanci katerekoli stranke v Evropskem parlamentu na tak način napadli lastno državo v času, ko nosi odgovornost vodenja EU. Celo kolegi iz vrst socialistov in liberalcev sprašujejo, kaj za ene vrste ljudje so Tanja, Milan Brglez Fajon, Ljudmila Novak,” je na družbenem omrežju Twitter zapisal Janez Janša, ki se je obregnil ob razpravo in glasovanje  slovenskih evroposlancev pri sprejemu  Resoluciji Evropskega parlamenta o temeljnih pravicah in pravni državi v Sloveniji.

“Moje mnenje v Bruslju zoper tvoj način vodenja vlade je bilo izraženo na internem zasedanju skupine EPP Group. Izražati kritiko znotraj lastne politične družine je v okoljih z zrelo demokracijo nekaj povsem običajnega. Ne želiš pa me javno vpletati v svoje predvolilne boje,” mu je, prav tako preko Twitterja, odgovorila Ljudmila Novak.

Novakova je nato pohvalila delo ministrov Nove Slovenije. “Hvaležna sem ministrom Nove Slovenije in njihovim ekipam, ki so v teh zahtevnih časih predsedovanja opravili izjemno dobro delo. Krščanska demokracija predstavlja v Sloveniji branik pred vse večjimi ekstremizmi. Zadovoljna sem, ker to mnenje vse bolj prevladuje tudi v Bruslju”.

Ker je polemika padla v čas po glasovanju o interpelaciji proti ministru Andreju Vizjaku se je na na družbenem omrežju Twitter razvila zanimiva polemika.

COMMENTS

Wordpress (0)