Trump: Bela hiša je “luknja”, vendar za zdaj je to moja luknja! – TOPNEWS.si

Trump: Bela hiša je “luknja”, vendar za zdaj je to moja luknja!

Trump: Bela hiša je “luknja”, vendar za zdaj je to moja luknja!

“Hvala vsem vratarjem, “butlerjem”, služkinjam, kuharicam, cvetličarjem, vrtnarjem, vodovodarjem, inženirjem in kustosem Bele hiše”, je napisala na Twitterju Chelsea Clinton, hčerka bivšega ameriškega predsednika Bila Clintona, potem ko je aktualni prvi človek ZDA Donald Trump izjavil, da je poslopje v Aveniji Pensilvanija 1600 “prava luknja”, poroča Washington Post.

“Bela hiša je luknja, vendar za zdaj je moja luknja”, je izjavil predsednik ZDA Donald Trump, pred partijo golfa v klubu v Bedminstru, New Jersey, medtem ko je Bela hiša zanikala, da bi njen šef kaj takega izjavil.

Trump je to dejal članom golf kluba iz New Jersey, poroča Associated Press, izjava ameriškega predsednika pa je objavljena tudi na portalu golf.com ter reviji Sports Illustrated.

Chelsea Clinton se je po tej izjavi postavila v bran kakovosti življenja v Beli hiši, Washington Post pa poudarja, da je Chelsea v Beli hiši živela osem let, kar je dosti dlje, kot Trump, kateremu mandat se je dodobra šele začel.

Washington Post poudarja, da od kar se je Tramp januarja letos vselil v Belo hišo, uživa v življenju na prestižnem naslovu Bele hiše – natakarji mu nenehno prinašajo dietno “coca-colo” in dve kepice sladoleda za desert, namesto standardno ene, znan pa je tudi po tem, da pogosto ponuja turneje VIP obiskovalcem po Beli hiši.

Medtem pa CNN poudarja, da je Trump veliko časa porabil zunaj luknje-Bele hiše, vsega skupaj 21 od svojih prvih 26 tednov. V glavnem se je nahajal na svojem luksuznem počivališču Mar-a-Lago v Palm Beachu na Floridi, kjer je dekor v stilu Versaillesa, podoben tistemu v njegovem penthousu v Trupovem stolpu, kot pa zgodovinskemu v Beli hiši.

Kot tudi nekateri njegovi predhodniki, je tudi Trump najel privatnega dekoraterja za preureditev sob, vendar v skladu s tradicijo, se to ne prikazuje javnosti.

Washington Post navaja tudi, da je prva dama ZDA Melania Trump najela Timothyja Harletha, menedžerja Mednarodnega hotela Trump v Washingtonu, za nadzor osebja Bele hiše.

topnews_logo_3

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)