Kadrovski masaker: v Beli hiši se kaj takega doslej še ni zgodilo! – TOPNEWS.si

Kadrovski masaker: v Beli hiši se kaj takega doslej še ni zgodilo!

Kadrovski masaker: v Beli hiši se kaj takega doslej še ni zgodilo!

Zdi se kot, da je Donald Trump popolnoma izgubil nadzor v Beli hiši, saj skoraj paranoično odstavlja svoje najbližje sodelavce in jih neposrečeno zamenjuje, v nekaterih primerih s še manj primernimi.

Kljub številnim aferam, ki se nanašajo na Donalda Trumpa, ameriški predsednik nemoteno opravlja svojo funkcijo, zato pa ceno plačujejo njegovi sodelavci.

V javnost je med drugim pricurljala novica, da predsednik Trump tudi v Beli hiši najraje izgovarja besedi “odpuščen si!”, podobno kot je to počel v svojem “resničnostnem šovu The Apprentice (Hlapec)”.

unnamed (6)

Šef komunikacij Anthony Scaramucci se je zadržal na svoji funkciji samo deset dani, preden mu je bila vročena odpoved. Zdi se, da je zapečati svojo usodo, ko je poklical reporterja New Yorkera in precej žalil šefa Trumpovega kabineta Reinceja Priebusa, tesnega sodelavca Stephena Bannona in številne druge sodelavce v Bijeli hiši.

Slednje je povzročilo odstop Reinceja Priebusa. Trump je je novico o njegovi zamenjavi sporočil preko Twitterja, ni pa pojasnil razlogov glede njegovega odstopa.

unnamed (7)

Ameriški predsednik je dejal, da je ponosen na Priebusovo dosedanje delo, vendar je na njegov položaj postavil Johna Kellyja, dozdajšnjega ministra za notranje zadeve. Sicer pa samo nekaj dni pred tem je Scaramucci obtožil Priebusa za izdajanje informacija o njegovih financah. Zaradi Scaramuccija je pred tem odstopil tudi tiskovni predstavnik Bele hiše Sean Spicer.

unnamed (8)

Maja je Mike Dubke, predhodni direktor komunikacij, je odstopil zaradi številnih škandalov v zvezi z ruskim vmešavanjem v ameriške predsedniške volitve, kot tudi Trumpovih izlivov besa zaradi uhajanja informacij v medije.

Walter Schaub, direktor vladnega Ureda za etiko, je odstopil julija potem, ko se je nekajkrat sporekel s Trumpom, zaradi njegovih finančnih kontroverznosti. Po odstopu je za medije izjavil, da je “Amerika predmet posmeha” in da Trumpova administracija neposredno spodkopava sprejete etične standarde.

Katie Walsh je bila odstavljena s funkcije namestnice šefa kabineta Bele hiše, vendar je za razliko od ostalih odstavljenih sodelavcev dobila delo in sedaj vodi skupino “Amerika na prvem mestu”. Ko je Trump dal odpoved direktorju FBI, se je v Ameriki dvignil prah.

Šef FBI, James Comey, je vodil preiskavo domnevnih ruskih zvez in Trumpovih sodelavcev. Comey je šele drugi direktor FBI, ki ga je odpustil katerikoli ameriški predsednik. Bill Clinton je odpustil Williama Sessionsa leta 1993.

unnamed (9)

Svetovalec za nacionalno varnost Michael Flynn je bil na svoji funkciji manj kot mesec dani. Odstopil je zaradi laganja podpredsedniku Mikeu Penceu glede stikov z ruskim veleposlanikom in ker ni prikazal finančnih daril, ki jih je prejel od ruskih podjetij.

unnamed (10)

Sally Yates je bila prva Trumpova žrtev. Bivša namestnica državnega tožilca je bila odstavljena, ker ni podprla Trumpovo prepoved potovanj državljanov sedmih muslimanskih držav v ZDA. Razen tega je prav ona Trumpu nakazala glede Flynnovih zvez z Rusi.

unnamed (11)

Državni tožilec države New York Preet Bharara je bil odpuščen skupaj z nekaj tožilci, ki so ostali še iz časov Baracka Obame, ker so zavrnili sami odstopiti.

unnamed (12)

Sedaj se je na udaru ameriškega predsednika znašel tudi minister za pravosodje Jeff Sessions, ki ga je Donald Trump blatil preko družbenih mrež, da je slab in problematičen ter ga obtožil obstruiranja preiskave, povezane z domnevnim ruskim vmešavanjem v ameriške predsedniške volitve. Trump je začel kampanjo proti Sessionsu, ker je le ta priznal, da se je dvakrat med volilno kampanjo sestal z ruskim veleposlanikom v Washingtonu Sergejem Kisljakom in se nazadnje sam izločil iz preiskave, kot tudi zaradi preiskave, povezane z elektronsko pošto Hillary Clinton, bivše državne sekretarke in Trumpove protikandidatke na predsedniških volitvah, ki jo vodi FBI in Sessionsovo ministrstvo. Najbolj pa mu zameri imenovanje nekdanjega 6. direktorja FBI, Roberta Muellerja, za vodjo preiskave o ruskem vmešavanju in zvezah, ki ga je namesto pravosodnega ministra Sessionsa imenoval kar njegov namestnik Rosenstein.


topnews_logo_3

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)