Madžarska spustila električni tok čez ograjo na meji s Srbijo – TOPNEWS.si

Madžarska spustila električni tok čez ograjo na meji s Srbijo

Madžarska spustila električni tok čez ograjo na meji s Srbijo

Madžarska vlada je javnosti sporočila, da je ukazala poskusen zagon delovanja nove “pametne” ograje na meji s Srbijo. To pomeni, da so čez ograjo spustili elektriko, vendar kot pojasnjujejo uradniki – gre za električni tok male jakosti, 900 voltov, ki ne more povzročiti resnejših poškodb, temveč je njen namen, da policijskim centrom prijavi vsak kontakt z ograjo in poskus kršitve mejne črte.

madzari ograja 1

Ograjo, ki predstavlja drugo stopnjo varnosti pred ilegalnimi vstopi iz Srbije v Madžarsko, je Madžarska začela graditi v začetku letošnjega leta in postavitev zaključila v mesecu maju. Takoj ko so začeli postavljati ograjo, je slednja dobila ime “pametna”, saj razen da je opremljena z “britvica-žico”, so vzdolž nje postavljene tudi termovizijske kamere, elektronika za nočno opazovanje, ki beleži vsak poskus nelegalnega prehoda meje. Od nje se pričakuje zmanjšanje števila pripadnikov policije in vojske, ki patruljirajo vzdolž 175 kilometrov dolge meje s Srbijo, piše Politka.

Madžarska policija je sporočila, da je prejšnji teden aretirala 166 migrantov, ki so poskušali ilegalno prestopiti mejo, od tega so ujeli večino na delu meje s Srbijo.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (2)
  • comment-avatar
    Hribouc 7 let

    Kaj vam to pomaga, dokler v Bundestagu sedi čarovnica,uničevalka Evrope, ki blodi, da bo Deutschland spet kmalu uber alles iun dokler na švedskem vladajo nore babe-ki so Švedsko nepovratno spremenile v islamski bordel.

  • comment-avatar
    Primož Kvaternik 7 let

    Bravo, edini branik Evrope… se bo treba tja preselit!