Vse teorije zarote v primeru smrti igralca Gašperja Tiča – TOPNEWS.si

Vse teorije zarote v primeru smrti igralca Gašperja Tiča

Vse teorije zarote v primeru smrti igralca Gašperja Tiča

Zapisi o primeru tragične smrti igralca Gašperja Tiča, ki so se v slovenskih medijih razvili v pravo vojno, kdo bo šel dlje, pravzaprav spominjajo na konec 19 stoletja, ko se je v ZDA začel razcvet rumenega tiska, kjer sta Pulitzerjev New York World in Hearstov New York Journal v boju za bralce pisala vse bolj senzacionalistično, predvsem pa sta o vsem, o čemer sta pisala, močno pretiravala. Hearsta se je kasneje prijel vzdevek oče rumenega novinarstva, saj je vede objavljal popolne izmišljotine in laži. Seks, kri, škandal ter smrt so pravzaprav bencin, ki je zažgal domišljijo do neverjetnih razsežnosti in kjer so mediji pozabili celo na pravilo Miša Bauerja, ki je kot urednik Slovenskih novic postavil pravilo, da je za rumeni tisk pravzaprav 50 odstotkov resnice že popolnoma dovolj za medijske standarde.

Kako bi sicer razložili vse teorije zarote v primeru smrti znanega igralca, kjer so nekateri objavili zadeve, ki so popolnoma skregane z zdravo logiko.

Ena od teorij je, da je šlo za silobran, oziroma prekoračen silobran, čeprav je zdaj že uradna verzija, da so na žrtvi našli več kot 11 vbodov in tudi poškodbe, ki kažejo na to, da se je znani igralec branil medtem, ko na domnevnem morilcu Stefanu Cakiću, vsaj sodeč po posnetkih na zaslišanju, ni niti praske. Na koncu pričakujem samo še verzijo, da je znani igralec 11- krat padel na nož, ki ga je domnevni krivec držal v roki. V tej točki so slovenski mediji oziroma sinovi rumenega tiska res presegli svoje očete, ali pa vsaj Miša Bauerja, ki je od novinarjev zahteval standard vsaj 50 odstotkov resnice.

Druga teorija je povezana z odnosi med žrtvijo in krivcem, ki je včeraj po Jet Set sceni zelo resno zaokrožila je, da je bil znani igralec biseksualec in da sta bila ljubimca, ki sta se poznala že nekaj časa in da je domnevno šlo za ljubezenski spor med dvema homoseksualcema, ki se je končal s smrtjo znanega igralca. Mediji s tem želijo dokazati sprevrženost slovenske elite, ki naj bi imela dvojno, skrivno življenje in celotno zgodbo prenesti na neko moralnopolitično vprašanje. Ob vsesplošnem moraliziranju je zanimiva tetovaža na vratu domnevnega morilca, ki ima vtetovirano črno vrtnico, kar naj bi pomenilo, da naj bi pripadal neki sekti ali klanu, kjer je črna vrtnica identifikacijski znak.
Najhujše pri vsem skupaj je to, da je človek umrl in da se ne more niti braniti, medtem ko mediji “pljuvajo” po njegovem življenju, ne glede na to, kakršnokoli je že bilo in poskušajo iz žrtve narediti nekakšnega “spolnega izprijenca”.

Tretja teorija pa je povezana z drogo oziroma z informacijami, da je bil Cakić diler z drogo in Tičev osebni dobavitelj, kar bi lahko bil dovolj velik motiv za umor, saj znajo biti dilerji zelo nasilni pri izterjavi svojega dolga. Omenjena teorija se pojavlja v povezavi z drugo, torej kombinacijo obojega in sicer, da je šlo za razmerje in da je bila posredi še droga. Najbolj nora teorija pri vsem skupaj pa je, da so pri Cakiču našli sledi droge za posilstvo.

Dejstvo pa je, da si je domnevni morilec vzel kar precej časa za razmislek, ali naj pokliče policijo ter se preda in da je žrtev v tem času izkrvavela dobesedno pred njegovimi očmi. Če bi šlo za dejanje v efektu, bi lahko soudeleženec dogodka takoj poklical policijo in predvsem rešilni avtomobil, tako pa vse skupaj kaže na premišljeni brutalni umor v stilu, kjer nekdo nekoga zabode in si nato prižge cigareto in odide na kavo v gostilno.

Zanimiva je še ena podrobnost konstitucija obeh akterjev, ki vsaj po kmečki logiki kaže na to, da pravzaprav žrtev ni imela nobenih možnosti, saj je imel proti sebi treniranega športnika z neverjetno močjo. Ob tem je zanimiva informacija, da naj bi Cakić z 18-imi leti odšel v tujsko legijo, kjer naj bi se po dveh letih vrnil v Slovenijo, kar je zopet skregano s pravili tujske legije, kjer so pogodbe za plačane vojake najmanj petletne in se podpisujejo po več kot polletnih testih, ki jih mora vsak vojak prestati preden postane poklicni plačanec, ki običajno ostane v tujski legiji vsaj 20 let.

O tem in o ostalih teorijah v nocojšnji oddaji VV Faktor.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (4)
  • comment-avatar
    Nata 7 let

    Če bodo preiskovalci,forenziki tožilci, branilci, opravili delo, kot je potrebno, bomo izvedeli resnico. Pa naj bo to veliki igralec, ali mlad, neznan pob !!

    Vsak človek, pa naj bo še tako znan, ali neznan, naj živi človeka dostojno življenje. In za svoje napake odgovarja, ali jih je pa že ” plačal “.
    Dajmo no !! Bomo enkrat v tej državi rekli bobu – bob.

  • comment-avatar
    Danilo Bean 7 let

    Star pregovor pravi – GLIHA VKUP ŠTRIHA. Celotne resnice pa nikoli ne bomo izvedeli.

  • comment-avatar
    skeptik 7 let

    Ko o nečem tako “ekstremnem” piše VV, je to že samo po sebi rumeno. Kredibilnost je tu več kot vprašljiva

  • comment-avatar
    Miro Jereb 6 let

    Navsezadnje koga boli kurac za pedre in skinheadse….vsak naj za svojo rit skrbi da ga ne faše…