Washington popravlja škodo po škandalu: ZDA čestitale Dan Rusije s tridnevno zamudo! – TOPNEWS.si

Washington popravlja škodo po škandalu: ZDA čestitale Dan Rusije s tridnevno zamudo!

Washington popravlja škodo po škandalu: ZDA čestitale Dan Rusije s tridnevno zamudo!

Washington – Ameriški State Departement je končno v četrtek poslal čestitko ob priložnosti državnega praznika Dneva Rusije, tri dni po državni proslavi v Moskvi, ki se je odvijala 12. junija.

russia national day

Ruska agencija RT poroča, da je čestitko” v imenu predsednika ZDA Donalda Trumpa in ameriške nacije” posredoval državni sekretar ZDA Rex Tillerson.

“Odnosi med ZDA in Rusijo se raztezajo že od zgodnjih dni naše republike. Danes, naši državi delita edinstvene obveze ohranjanja mednarodnega miru in stabilnosti ter sodelovanja o vprašanjih globalnega pomena. Verjamemo, da največ prispevamo, ko skupaj podpiramo osnovne vrednote človeškega dostojanstva in svobode”, piše v čestitki, ki so jo objavili včeraj na uradni spletni strani State Departementa.

“Medtem ko slavite Dan Rusije, se zavedajte, da Združene države Amerike skupaj z vami častijo vašo neodvisnost kot države z bogato tradicijo in polno zmožnosti”, je zaključil državni sekretar Tillerson.

Naj spomnimo, da so ZDA naredile neverjeten diplomatski spodrsljaj, ker so pozabile, in to prvič po 25-ih letih, čestitati Rusiji državni praznik Dan Rusije, ki ga Rusi slavijo 12. junija.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)