Šef Pentagona šokiran glede stanja v vojski: Bojna pripravljenost ameriške armade je katastrofalna! – TOPNEWS.si

Šef Pentagona šokiran glede stanja v vojski: Bojna pripravljenost ameriške armade je katastrofalna!

Šef Pentagona šokiran glede stanja v vojski: Bojna pripravljenost ameriške armade je katastrofalna!

Ameriški minister za obrambo je ugotovil nizek nivo bojne pripravljenosti v državi, poroča AFP. “Minister za obrambo ZDA James Mattis je pričal, da je “šokiran” glede stopnje bojne pripravljenosti v ZDA”, piše v sporočilu na uradnem Twitter profilu omenjene agencije.

Šef Pentagona je dejal, da Rusija in Kitajska izzivajo vojaško dominacijo Združenih držav Amerike s tehnološkim napredkom pomorskih, kopenskih in letalskih oboroženih sistemov.

“Naše poveljstvo na morju ogrožajo bojne kopenske mreže vodene oborožitve dolgega dosega, konstruirane za napad na naše ladje, na vse daljših razdaljah. Našo podvodno superiornost, ki je vredna zaupanja že od Hladne vojne naprej in odločilno konkurenčno prednost, sta izzvali tako Rusija, kot tudi Kitajska, je izjavil Mattis.

Ameriški minister za obrambo James Mattis je dal izjavo pred Odborom za oborožene sile Predstavniškega doma Kongresa, kot del svojega pričanja na zaslišanju glede sredstev za proračun Ministrstva za obrambo, za leto 2018.

mattis quote

Mattis je dodal, da je dominacija ZDA v zraku izzvana s “širjenjem naprednih integriranih protizračnih obrambnih mrež in s 5. generacijo letal”.

Še več, kot pravi Mattis, je dominacija ZDA na kopnem v konvencionalnem, vrhunskem orožju, “ogrožena z uvajanjem vodene oborožitve dolgega dosega zrak-zemlja in zemlja-zemlja, naprednih oklopnih vozil, protitankovskega orožja in taktičnih sistemov za elektronsko vojskovanje”.

Minister za obrambo ZDA je poudaril, da to ogroža celoten mednarodni red. Pred tem je general Mattis ukazal izvedbo revizije nacionalnega programa protiraketne odbrane.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 7 let

    Nič bat ;bodo hiutro uredili zadevo;sicer pa malce pretiravanja ne škodi:
    Je pa jasno ;da je Trump očitno krenil poReaganovih korakih;ko je le ta finančno z bliskovitim razvojem orožja prisilil Rusijo v zlom in razpad: