Britanci razočarani: Kje ste ruski hakerji? – TOPNEWS.si

Britanci razočarani: Kje ste ruski hakerji?

Britanci razočarani: Kje ste ruski hakerji?

V Združenem Kraljestvu analizirajo izide parlamentarnih volitev. Tokrat so britanski politiki in mediji preskočili tematiko vpliva “ruskih hakerjev“ na izid volitev, ker so očitno zadovoljni z izidom. To pa je povsem razočaralo britanske volivce, ki menijo, da so jih Rusi nepošteno zanemarili.

V pričakovanju izidov parlamentarnih volitev so britanski politiki imeli strah pred možnim „vmešavanjem hakerjev iz Rusije“.

Šef britanske diplomacije Boris Johnson je izjavil, da ima Moskva potencial, za izvedbo internetnih napadov, ki lahko vplivajo na politično življenje Britanije. V nekem trenutku pred volitvami je tema o ruskih hakerjih celo potisnila v ozadje vesti o glasovanju.

Spletni strani “Indipendenta“ in “Guardiana“ sta objavili kot glavno informacijo prenos z razprave v Senatu ZDA, na kateri je bivši direktor FBI James Comey govoril o “zvezah z Rusijo“, preiskavi glede “vmešavanja Kremlja v volitve“ in sporočilih, da so “ruske specialne službe špionirale Donalda Trumpa“.

Kljub temu se danes zjutraj britanski tisk ni spomnil tistih, ki so jih prej obtoževali hakerskih napadov na serverje ter vplivanja na izide referenduma o “Brexitu“ in predsedniške volitve v ZDA in Franciji. Tokratni izidi parlamentarnih volitev očitno zadovoljujejo britanski tisk: konservativci niso uspeli oblikovati vladajoče večine, kar bo precej otežilo proces izstopanja Britanije iz EU.

Medtem pa so britanski volivci presenečeni, ker ni poročil o „ruskih hakerjih“. Britanski arhitekt in satirik Karl Sharro je izjavil, da je to največje razočaranje teh volitev. “Najbolj žalostno, kar se je zgodilo na volitvah v Veliki Britaniji, je odsotnost vsaj indikacije o ruskem vmešavanju. Kot, da mi nikomur nič ne pomenimo“, je zapisal Sharro.

Tudi ostali uporabniki družbenih mrež so se pritoževali zaradi nezainteresiranosti ruskih hakerjev glede Velike Britanije.

Malce za šalo, malce za res, nezanimanje ruskih hakerjev je kot kažejo odzivi na družbenih omrežjih izzvalo rahlo depresijo pri Britancih.

Ne samo, da je to številne vznemirilo, temveč so se nekateri celo potožili.

Številni Britanci enostavno ne verjamejo, da je Kremelj obšel britanske volitve. Posamezni uporabniki so celo predstavili svoje verzije o tem, kdo bi lahko imel koristi s strani ruskih hakerjev.


logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)