Orban ne popušča: Sorosova mreža na Madžarskem je kot mafija! – TOPNEWS.si

Orban ne popušča: Sorosova mreža na Madžarskem je kot mafija!

Orban ne popušča: Sorosova mreža na Madžarskem je kot mafija!

BUDIMPEŠTA – Edina mreža, ki “posluje kot mafija” na Madžarskem, je mreža milijarderja Georga Sorosa, je danes izjavil madžarski premier Viktor Orban.

Orban je tako odgovoril na obtožbe Sorosa, ki je v Bruslju obtožil madžarskega premierja, da ustvarja “mafijsko državo”, s tem ko je sprejel niz ukrepov, ki ogrožajo svoboščine, med njimi tudi akademske.

Soroseva “mreža in njegove agencije” so “pomemben in netransparenten sestavni del javnega življenja na Madžarskem”, je dejal Orban.

“Finančni špekulanti in njihovi pristaši v Madžarski poskušajo uvesti program, ki bi dovolil vstop migrantov v državo”, je dodal Orban.

Soroš je včeraj v Bruslju govoril o novem madžarskem zakonu, ki ogroža obstanek Centralne evropske univerze, ki jo je leta 1991 ustanovil omenjeni milijarder madžarskega porekla George Soros osebno.

Orban trdi, da na tak način varuje Madžarsko pred tujimi vplivi, medtem ko Soros slednje ocenjuje kot “najnovejši napad na demokracijo s strani liderja, ki odprto govori, da ustvarja nestrpno državo”, prenaša Associated Press.
Soroš je izrazil upanje, da bo na koncu “prevladala akademska svoboda” in s tem ciljem lobiral v Bruslju.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 7 let

    Če Orban jasno dokaže škodljivostSoroševih dejanj(kar se vse bolj kaže) ni nobenih ovir;da zahteva tudi prepoved teh lumparij vEU ali pa se bo EU razletela:Sorošev multikulti socializem in deviantnosti sodijo na odpad zgodovine in niso družbeni napredek marveč razkroj in razpad civilizacije oz:povratek nazaj na drevesa: