Predsednik demokratske stranke Albanije: Edi Rama je spremenil Albanijo v plantažo kanabisa! – TOPNEWS.si

Predsednik demokratske stranke Albanije: Edi Rama je spremenil Albanijo v plantažo kanabisa!

Predsednik demokratske stranke Albanije: Edi Rama je spremenil Albanijo v plantažo kanabisa!

Vodja Demokratske stranke Albanije (DP) Lulzim Basha je obtožil albanske oblasti za sprego s kriminalom in najavil, da njegova stranka ne bo sodelovala na volitvah, dokler se ne “prekine zveze med drogo, kriminalom in vlado”.

Bivši župan Tirane je v intervjuju za dunajski dnevnik Standard dejal, da v Albaniji obstaja specialna zveza med kriminalom in politiko.

“V parlamentu, v županskih foteljih, na položajih vodilnih funkcij v javnih institucijah, sedijo ljudje, ki niso bili nikoli v politiki. To, kar imajo skupnega je, da so vsi sedeli v evropskih zaporih, zaradi trgovine z narkotiki, ženskami, orožjem, prostitucije in ubojev. 95 odstotkov teh ljudi, s kriminalnim ozadjem, sedi v parlamentu, 70 odstotkov pa je takih, ki so župani – katoliki s severa Albanije”, je pojasnil Basha.

Basha je obtožil albanskega premiera Edija Ramo, da je rekrutiral “izmeček” na severu države, da bi zrušil “bastiljo” demokratov, ki so bili pred tem na severu države.

“Lansko leto se je cela država spremenila v plantažo kanabisa”, je dejal Basha. Da bi demokratska stranka sodelovala na volitvah, je potrebno prekiniti zvezo med narko karteli, kriminalom in oblastjo.

“Preko drog imajo sedaj ti kriminalci na stotine milijonov evrov v svojih rokah, več kot imata denarja policija in vojska na razpolago”, pravi Basha in poudarja, da je Demokratska stranka vedno želela sodelovati na volitvah, vendar ne na takih, kjer je že v naprej vse odločeno, zaradi kriminala in trgovine z drogo. “Ne bomo sodelovali na razpisanih volitvah, saj Albanci zaradi kriminala in narko-šefov, nimajo možnosti voliti svobodno”, je dodal Basha.

Basha je zanikal, da mu je bilo ponujeno sodelovanje v “pravi” tehnični vladi in povedal, da je stališče stranke, da bi pri tem sodelovala, le v primeru, da bi tehnični ministri imeli vpliv predvsem na boj proti vplivu narko-denarja na volitve in odločitev za reformo volilnega zakona.

Na trditev, da bi njihova zahteva povzročila preložitev volitev, ki so razpisane za 18. juni, je Basha dejal, da obstajajo evropske firme, ki lahko omogočijo elektronske volitve (z elektronskim sistemom štetja glasov) in da bi se lahko volitve realiziralo tako, da bi jih izvedli konec oktobra.

Na opozorilo dunajskega Standarda, da EU in ZDA nimata razumevanja glede njegovih stališč, je Basha sporočil, da je pomembno, kaj menita EU in ZDA, vendar pa je najpomembnejše, kaj menijo Albanci, saj “ne jedo v Washingtonu ali Bruslju, temveč v Albaniji”.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)