Tomislav Saucha, hrvaški Pucko, preko žene odvetnice Ivane Saucha, od NLB – Optimo Leasinga, dobil štiri milijone evrov! – TOPNEWS.si

Tomislav Saucha, hrvaški Pucko, preko žene odvetnice Ivane Saucha, od NLB – Optimo Leasinga, dobil štiri milijone evrov!

Tomislav Saucha, hrvaški Pucko, preko žene odvetnice Ivane Saucha, od NLB – Optimo Leasinga, dobil štiri milijone evrov!

Pred nekaj dnevi smo na TopNews.si objavili odmevno zgodbo o tem, kako je znana hrvaška odvetnica Ivana Saucha, žena poslanca Tomislava Sauche, ki je za odvetniške posle v Optima Leasing, hčerinskem podjetju Nove Ljubljanske Banke v Zagrebu, za odvetniške posle “pokasirala” skoraj štiri milijone evrov. Hrvaški spletni portal Index je v članku: Sauchi je bilo slabo, njegova soproga (Ivana Saucha) pa je dejala, da je mož Tomislav Sauha pod stresom zaradi bivših prijateljev, zapisal, da je Tomislav Saucha zaradi nakopičenega stresa prejel vitaminsko injekcijo. “Dobil sem infuzijo in vitaminski koktajl”, je potrdil Saucha. “Danes popoldne mi je bilo slabo. Iskreno, niti včeraj se nisem dobro počutil in vprašanje je bilo, ali bom sploh prišel v Sabor. No danes je še kulminiralo, zdravnica mi je dala infuzijo in vitaminski koktajl.” Kot je dejal Sauha, je v zadnjem mesecu dni izgubil 12 kilogramov, zdravje je načeto in včerajšnji odhod k zdravniku je vrhunec tega stanja. Sauha pravi, da mu je jasno, da bi moral spustiti žogo na zemljo in da bi se moral izogniti tolikemu stresu in izčrpanju, vendar ne pričakuje, da se bo v kratkem času lahko sprostil. To maltretiranje, po njegov besedah, traja od 4. februarja, ko je bil aretiran in je nekaj časa preživel celo v priporu, zaradi afere s ponarejanjem potnih nalogov v času, ko je bil šef kabineta nekdanjega premiera Zorana Milanovića.

Njegova žena Ivana Sauha, znana zagrebška odvetnica je potrdila, da je Sauha bil pri zdravniku. Vse skupaj pa je pripisala temu, da je pod stresom bivših strankarskih kolegov iz SDP-ja. “Bil je pri zdravniku, dobil je vitaminsko injekcijo…Pod stresom pa je predvsem zaradi pritiskov bivših kolegov,” tako Ivana Saucha.

ivana saucha

slovenija 08.03.2011 NLB, zastave, napis, Nova Ljubljanska Banka Trg republike, Ljubljana, foto: Bostjan Tacol

Pod stresom bi morala biti tudi odvetnica Ivana Saucha, žena Tomislava Sauha, če ne zaradi drugega, pa zaradi našega članka NLB-jev Optima Leasing v Zagrebu: Podjetje greha in malverzacij, v katerem smo zapisali;

“V prvih letih je odvetniške – pravne storitve za Optimo leasing izvajala odvetniška pisarna Hraste& Partnerki, kjer je bila pomembna odvetnica Ivana Saucha, žena Tomislava Saucha, ki je bil visoko rangiran SDP funkcionar in šef kabineta v vladi Zorana Milanovića, ki je obtožen kraje pol milijona kun, zaradi tega je tudi bil že v priporu. Ivana in Tomislav Saucha sta bogata tudi na račun odvetniških poslov, ki jih je Ivana Saucha potem za Optimo leasing izvajala preko odvetniške pisarne Gajski, Prka, Saucha in Partnerji. V obdobju zadnjih let je ta odvetniška družba od Optime leasinga “pokasirala” za kar 3,7 milijona evrov. Govori pa se, da je zaradi vpletenih veljakov iz NLB Ljubljane v sporne posle na Hrvaškem onemogočeno razčiščevanje poslovanja Optime leasinga in da jih zaradi tega Ivana Saucha drži v pesti in grozi celo z odškodninsko tožbo v višini 8 milijonov evrov v primeru prekinitve pogodbe z njeno odvetniško družbo.

Da je nekdanji hrvaški premier Zoran Milanović tesno povezan z Optimo leasingom, ne samo zaradi velikega nekritega kredita njegovemu bratu, je tudi dejstvo, da je po izgubi mesta predsednika vlade, ustanovil svoje podjetje EuroAlba Advisory, na naslovu Miramarska cesta 24 v Zagrebu, kjer je sedež Optime leasinga.

Zelo sporno – v velikem konfliktu interesov pa je tudi poslovanje odvetniške družbe Ivane Sauche za Optima leasing, saj njena odvetniška družba zastopa tudi Milanoviće in državno podjetje Plinacro, do katerih ima Optima leasing velike terjatve. Državno hrvaško podjetje Plinacro pa je v spornih pogojih sklenilo pogodbo z odvetniško družbo Ivane Sauche. Vse skupaj zelo slabo za NLB in slovenske davkoplačevalce, ko ena zagrebška odvetnica manipulira in blokira vse po vrsti”.

Spomnimo Tomislav Saucha je včeraj, kot nekdanji član opozicijskega SDP-ja, glasoval proti odstavitvi ministra za finance Zdravka Mariča in s tem, kot menijo mnogi analitiki, prinesel odločilni glas HDZ-ju. Ali boljše rečeno, njegov glas je manjkal SDP-ju, stranki, v kateri je bil leta in leta na vrhu, da bi zamenjali ministra Marića, saj je bil rezultat glasovanja neodločen 75 za, 75 proti odstavitvi Marića – Saucha je bil namreč šef kabineta premierja Milanovića, v zadnjih mesecih pa osumljenec v aferi s ponarejanjem potnih nalogov in dnevnic.

Glede na ozadje celotne zgodbe, v katero je na nek način vpletena tudi Slovenija preko odvetnice Ivane Saucha, je zelo zanimivo, da so se včeraj takoj pojavili očitki, da je Saucha bil podkupljen s strani HDZ-ja oziroma, da si je na ta način zagotovil imuniteto pred sodnim pregonom zaradi nezakonitega izplačevanja dnevnic in pisanja potnih nalogov. Sauchi so namreč vzeli imuniteto, sam pa je izstopil iz SDP-ja potem, ko se je pokazalo, da je izdajal potne naloge za fiktivna potovanja v tujino in izplačeval dnevnice za potovanja, ki jih ni bilo. Sedaj pa je, kot je na svojem profilu na Facebooku zapisal, eden od poslancev živega zidu pod zaščito največje mafijske organizacije v sosednji državi.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Suzana saloma 7 let

    Helena Krmpotic povraca mi se kad gledam ne samo bankare i guvernera nego i ove gljive u udruzi franak. vrhunska prevara svih nas koji smo ih podrzavali i davali 100 kuna da se izbore za nas i osiguraju kakvu-takvu pravdu za ovaj narod. guverner na racun otp banke tjedan dana hladi jaja u austriji i nikom nista. krediti se gradjanima u svicarcima nisu promijenili ni u milimetar – sada imamo kredite u kunama i eurima, uz obvezno dizanje kamata, barem 2 puta tijekom godine. u 13 godina koliko imam kredit za stan pbz mi je dizao kamatnu stopu 12 puta (ukupno je narasla 53% posto). bankari su, uz pravosudje, rak rana hrvatske drzave.