Zgodilo se je: Džaferi tudi uradno predsednik Sobranja – TOPNEWS.si

Zgodilo se je: Džaferi tudi uradno predsednik Sobranja

Zgodilo se je: Džaferi tudi uradno predsednik Sobranja

Novi predsednik Sobranja Talat Džaferi, iz albanske stranke DUI, je prevzel ključe svojega novega kabineta, njegov prvi sogovornik pa bo Samuel Žbogar, predstavnik EU v Skopju.

Džaferi je pred tem prisegel in tako dejansko prevzel dolžnost predsednika parlamenta od svojega predhodnika Trajka Veljanovskega.

Za zdaj še ni informacij, o čem sta se Džaferi in Žbogar pogovarjala.

Portal MKD je prepustitev predsedniške pisarne Džaferiju komentiral kot umik VMRO-DPMNE, bivšega premierja Nikole Gruevskega.

Sklicujoč se na neuradne informacije, makedonski mediji poročajo, da je bivši predsednik parlamenta Trajko Veljanovski včeraj izpraznil kabinet, za danes pa se pričakuje, da bo odločitev o izvolitvi Džaferija za predsednika Sobranja objavljena v Uradnem listu.

Pričakuje se tudi, da bo potem Talat Džaferi obvestil predsednika Gjorga Ivanova obvestil o obstoju parlamentarne večine, nakar bi moral predsednik države podeliti mandat mandat za sestavo nove vlade vodju SDSM Zoranu Zaevu.

Sodeč po objavljenih fotografijah, Džaferi je v svoj kabinet vnesel dve zastavici Albanije – ena se nahaja na njegovi mizi, druga pa poleg slike velikana makedonskega slikarstva Nikole Martinoskega. Njegova prva izjava je bila, da bo predsednik vseh poslancev.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)