Kaj je skrival zdaj že bivši Trumpov svetovalec: Rusi so mu plačali 33.000 dolarjev, da je sedel na večerji poleg Putina?! – TOPNEWS.si

Kaj je skrival zdaj že bivši Trumpov svetovalec: Rusi so mu plačali 33.000 dolarjev, da je sedel na večerji poleg Putina?!

Kaj je skrival zdaj že bivši Trumpov svetovalec: Rusi so mu plačali 33.000 dolarjev, da je sedel na večerji poleg Putina?!

Michael Flynn, bivši svetovalec ameriškega predsednika za nacionalno varnost, v svoji aplikaciji za varnostno akreditacijo v začetku leta 2016 ni navedel, da je prejemal denar s strani ruskih podjetij, je dejal v torek parlamentarni predstavnik.

Svetovalec predsednika Michael Flynn je dobil več kot 33.000 dolarjev za prihod na “gala”-večerjo, ki jo je decembra 2015 priredila televizijska mreža Russia Today, na kateri je Flynn sedel za mizo z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

Po besedah Jasona Chaffetza, republikanskega predstavnika v Predstavniškem domu, se zdi, da je Flynn kršil zakon, ko v svoji aplikaciji za podaljšanje varnostne akreditacije v začetku leta 2016 ni navedel, da je prejel denar od ruske televizijske mreže Russia Today (RT), ki ima posebne zveze s Kremljem.
flynn putinflynn putin1
Chaffetz, republikanski predsednik parlamentarne Komisije za nadzor dela vlade, je poudaril, da Flynn ni imel potrebne odobritve za udeležbo na omenjeni večerji in da v svoji prošnji za akreditacijo, ki jo je vložil mesec dni kasneje, ni prijavil vplačila.

Na zaslišanju je Flynn poudaril, da ni želel ničesar skriti. Njegov odvetnik Robert Kelner je povedal, da je bivši general obvestil vojaško obveščevalno agencijo, katere upravnik je bil, o svoji poti v Rusijo in da je odgovoril na vprašanja, ki so mu jih postavili v zvezi s tem.

Michael Flynn je prav tako v avgustu 2015 prejel 11.250 dolarjev od ruske letalske družbe Volga-Dnjepr in prav tako enak znesek oktobra istega leta od ameriške podružnice velikega ruskega podjetja za antivirusni program “Kaspersky Lab”.

Vojaški funkcionar je postal eden bližnjih svetovalcev predsedniškega kandidata Donalda Trumpa v času predvolilne kampanje za predsedniške volitve leta 2016.

Preiskavi v parlamentu in FBI se ukvarjta z morebitnim ruskim vplivom na predsedniško kampanjo leta 2016 in morebitnim sodelovanjem Trumpovih sodelavcev z ruskimi predstavniki, kar pa ameriški predsednik zanika.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)