Se bliža konec Islamske države? – TOPNEWS.si

Se bliža konec Islamske države?

Se bliža konec Islamske države?

Teroristična organizacija Islamska država (ISIS) je svojo samooklicano prestolnico Raka preselila v mesto s 130.000 prebivalci Deir ez-Zor, zaradi neprestanih vojaških zračnih napadov in ofenziv sirske vojske na mesto Raka, sporoča ameriška Fox News, ki se sklicuje na vire v Pentagonu.

Kot je sporočila ameriška vojska, so Američani s pomočjo dronov nekaj tednov spremljali, kako glavno mesto samooklicane Islamske države, Raka, zapušča več sto “birokratov DAESH”. Po njihovih podatkih, so teroristi krenili proti mestu Mayadin, ki se nahaja malce južneje od Deir ez-Zora na Evfratu. Predvideva se, da bo nova prestolnica postalo mesto Deir ez-Zor.

Sputnik poroča, da je v načrtu mednarodne koalicije, na čelu z ZDA, začetek izvajanja aktivne ofenzive na mesto Raka, saj je “teroristična vlada Islamske države” zapustila mesto.

Sirsko mesto Deir ez-Zor se nahaja okoli 130 kilometrov od mesta Rake. Že od leta 2014 je obkoljen. V tem trenutku vse poti, ki vodijo v mesto, blokirajo islamski ekstremisti.

Ruske letalske sile v mesto redno dostavljajo humanitarno pomoč civilnemu prebivalstvu.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)