Vandali zažgali glavni štab stranke Marine le Pen – TOPNEWS.si

Vandali zažgali glavni štab stranke Marine le Pen

Vandali zažgali glavni štab stranke Marine le Pen

Pritličje poslopja, v katerem se nahaja glavni štab predsedniške kampanje Marine Le Pen v Parizu, je bilo sinoči tarča vandalov, ki so podtaknili ogenj. Za požar je odgovornost prevzela skupina z imenom Boj proti ksenofobiji.

Gasilci so posredovali in požar takoj pogasili v pritličju stavbe v ulici Faubourg Saint-Honoré v Parizu, je izjavil tiskovni predstavnik pariških gasilcev.

Poslopje se nahaja v centru Pariza, nedaleč od Elizejske palače, kjer jetudi glavni štab kampanje voditeljice Nacionalne fronte (FN) Marine Le Pen, kandidatke stranke skrajne desnice na francoskih predsedniških volitvah.

Policijski viri trdijo, da do požara ni prišlo slučajno in da po vsej verjetnosti gre za kriminalno dejanje. Storilci so v bližini pustili tudi grafit “FN vs KLM”.

Skupina “Boj proti ksenofobiji” je nato kontaktirala francosko novinarsko agencijo France Presse ter prevzela odgovornost za izvedeno akcijo, v kateri naj bi uporabili molotov koktajl.

Sogovornik France Pressa je po telefonu izjavil, da je podobno akcijo izvedel tudi na sedežu stranke skrajne desnice “Present” in sporočil: “Tako se bo nadaljevalo vsak dan do volitev”.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (2)
  • comment-avatar
    Nataša Valant 6 let

    Boj proti ksenofobiji ?? Aja ? Saj oni imajo pa tudi eno fobijo!! Na živce – in to v taki meri, da požigajo – jim gredo drugače misleči ??

  • comment-avatar
    domovina mili dom 6 let

    To je dokaz, da je v resnici levica agresivna. Nobeden ne sme, po njihovo, drugače razmišljati. Druge ne, oni da.Totalni idiotizem.