Madžarska od danes vse migrante zapira v kontejnerje – TOPNEWS.si

Madžarska od danes vse migrante zapira v kontejnerje

Madžarska od danes vse migrante zapira v kontejnerje

Madžarska je včeraj sporočila, da je od danes pripravljena začeti izvajanje zapiranja prosilcev za azil v kampe na svoji južni meji s Srbijo, potem ko je ta mesec sprejela takšen zakon, ki je izzval kritike skupin za zaščito človekovih pravic in OZN-a.

Vlada iz Budimpešte je sporočila, da so vseh 324 kontejnerjev postavili na dve ločeni lokaciji, ki se imenujeta “trazitni coni”.

Na Madžarskem bodo od danes naprej, prosilci za azil, ki vstopijo v Madžarsko, kot tudi tisti, ki se trenutno že nahajajo v državi, zaprti v teh kampih, dokler se ne rešijo njihove prošnje, poroča AFP.
Službe za varovanje državne meje so popolnoma pripravljene za izvajanje okrepljenega legalnega zapiranja meje, ki bo 28. marca, je sporočilo madžarsko Ministrstvo za notranje zadeve.

Policija, obrambne sile in Urad za imigracijo in azil so izvedle potrebne priprave za izvajanje teh nujnih ukrepov, se navaja v sporočilu ministrstva.

Ministrstvo poudarja, da je cilj omejevanja “preprečevanje migrantom z nejasnim statusom, da se svobodno gibljejo po ozemlju Madžarske in Evropske unije, da bi se s tem tako zmanjšalo varnostno tveganje pred migranti”.

Madžarska vlada je sporočila, da je 324 kontejnerjev postavljenih na dveh ločenih lokacijah, tako imenovanih “trazitnih conah”, ki sta oblikovani ob ograji, ki jo je Madžarska postavila vzdolž državne meje, dolge 175 kilometrov, leta 2015.

Madžarski parlament je 7. marca sprejel zakon o sistematičnem zapiranju vseh prosilcev za azil v kampe na meji, v katerih se nahajajo prilagojeni kontejnerji za prevoz blaga, komentira AFP.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    dr Janez Sveti 7 let

    Kontejnerji na hrvaški obali so po 100€/dan. Torej luxuz za emigrante, ki jih še hranijo zastonj. Res pa je malo daleč od morja. Sicer pa jim vera prepoveduje javno plažo.
    DR janez Sveti Vila Danica