Orban poziva na vstajo v Evropi: Zadosti imamo brezbožnikov iz Bruslja in nenasitnih kapitalistov! – TOPNEWS.si

Orban poziva na vstajo v Evropi: Zadosti imamo brezbožnikov iz Bruslja in nenasitnih kapitalistov!

Orban poziva na vstajo v Evropi: Zadosti imamo brezbožnikov iz Bruslja in nenasitnih kapitalistov!

Madžarski predsednik vlade Viktor Orban je pozval evropske nacionalistične voditelje, da vstanejo proti “brezbožni zvezi bruseljskih birokratov, svetovnim liberalnim medijem in nenasitnim mednarodnim kapitalistom”.

V govoru državljanom ob priložnosti nacionalnega praznika obletnice madžarske revolucije 1848-49, je včeraj premier Viktor Orban dejal, da je nacija v stanju upora, “proti bruseljski birokraciji in vplivu mednarodnega kapitala”.

Madžarska si mora ponovno izboriti neodvisnost in nacionalno suverenost tako, da bo zaustavila Bruselj, preprečila množično vseljevanje in obranila svoje meje, je sporočil Orban.

Evropska unija se giblje skozi burno obdobje potem, ko se je Velika Britanija odločila zapustiti Evropsko unijo in skozi čas rastoče priljubljenosti strank, ki zagovarjajo nacionalne interese na parlamentarnih volitvah v Nizozemski in Franciji.

Madžarski premier Orban, čigar stranka Fides gre na parlamentarne volitve leta 2018, po dveh osvojenih zaporednih mandatih v državi, je pozval nacionalistične voditelje Evrope, da izvedejo “globoko, vendar mirno” transformacijo Evrope.

“Še vedno lahko držimo to rastočo energijo nezadovoljstva v ustavnih okvirih in spremenimo “evropsko cesarstvo, vendar na miren način”, je dejal Orban.

Madžarska je pod Orbanom zaostrila odnose z evropskimi in svetovnimi partnerji zaradi gospodarskih in demokratičnih vprašanj, kot so migracije, ki jih Orban ocenjuje kot nevarnost družbeno-ekonomskem okrevanju Evrope.

“Da bi ohranili našo neodvisnost, se moramo hrabro boriti v bitkah, ki so pred nami. Moramo zaustaviti Bruselj, obraniti naše meje, reči ne množičnim premikom prebivalstva”, je poudaril Orban in dodal, da mora biti vlada “v rokah nacionalnih sil”.

Prav tako je poudarl, da Madžarii niso nikogaršnje sluge in da se mora Madžarska ponovno izboriti za neodvisnost in nacionalno suverenost tako, da bo zaustavila Bruselj, preprečila množično vseljevanje in utrdila svoje državne meje.

V pisnem sporočilu Madžarom, ki živijo izven domovine, pa je Orban poudaril, da je bila v preteklih nekaj letih ustvarjena močna in stabilna Madžarska, ki lahko pomaga Madžarom, ki živijo v Karpatski kotlini.

V času proslave je nekaj sto nasprotnikov madžarske konzervativne vlade s hrupom in žvižganjem pokušalo prekiniti govor premiera Viktorja Orbana, poroča agencija France Presse, ki je neposredno spremljala dogodek.

Demonstranti so pihali v piščalke, da bi preglasili Orbanov govor v centru Budimpešte. Zbrani protestniki so vzklikali “Viktator”, skupek imen Viktor in “diktator”, kar je izzvalo nezadovoljstvo pristašev madžarske vlade.

Shod se je zaključil brez incidentov, Orban pa je poudaril nacionalno suverenost države nasproti “mednarodnem finančnem kapitalu”.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 7 let

    Skrajajmo;tretja in nujna komunalanin senitedna inšpekcia na poodu: