Diplomatska kriza se nadaljuje: Danski premier sporočil turškemu, naj ne pride na obisk – TOPNEWS.si

Diplomatska kriza se nadaljuje: Danski premier sporočil turškemu, naj ne pride na obisk

Diplomatska kriza se nadaljuje: Danski premier sporočil turškemu, naj ne pride na obisk

Danski premier Lars Lokke Rasmussen je predlagal svojemu turškemu kolegu Binaliju Yildirimu, da zaradi diplomatske krize med Turčijo in Nizozemsko, preloži svoj obisk na Danskem, predviden za konec marca.

“Ta obisk se ne bi mogel odvijati, pri tem pa da zanemarimo trenutne turške napade na Nizozemsko. Turškemu kolegu sem predlagal, da preloži naš sestanek”, je zapisal danski premier v sporočilu za javnost.

“V normalnem času bi bilo zadovoljstvo sprejeti turškega premiera Yildirima, s katerim sem se odkrito in konstruktivno pogovarjal 10. decembra v Ankari”, je dodal Rasmussen.

Rasmussen je poudaril, da Danska zaskrbljeno spremlja dogajanje v Turčiji, kjer so demokratična načela pod močnim pritiskom.

Turški premier Yildirim bi moral priti na delovni obisk na Dansko 20. marca, je poročal danski radio DR.

logo-topnews (1)

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 7 let

    Če je bilaIslamska država poizkusni ;pilotski projekt;ki je bil neuspešen in obsojen na propad;pa je erdoganov islamistični fašizem dosti bližje muslimanom in se z njim lahko lažje poistovetijo;har je vse bolj zaskrbljujoče:Bolj bo Eu popuščala bolj bo izsiljeval;definitivno pa jeErdogan ravno pravi norecza zanetenje globalne vojne: