Bernie Sanders: Predsednik ZDA je patološki lažnivec! – TOPNEWS.si

Bernie Sanders: Predsednik ZDA je patološki lažnivec!

Bernie Sanders: Predsednik ZDA je patološki lažnivec!

Ameriški senator Bernie Sanders, ki je poskušal dobiti nominacijo Demokratske stranke na ameriških predsedniških volitvah, je izjavil, da je predsednik ZDA Donald Trump patološki lažnivec, ki vodi Ameriko k avtoritarizmu.

V intervjuju za Guardian je Sanders dejal, da Trumpovi napadi na medije in sodstvo pomenijo napad na demokracijo.

Slaba novica, zelo slaba novica je, da imamo predsednika, ki je patološki lažnivec… Trump laže ves čas in menim, da to ni slučajno, obstaja razlog za to. Trump laže, da bi podrl temelje ameriške demokracije, je dejal Sanders, ki je dobil glasove levega krila Demokratske stranke, vendar izgubil na strankarskih volitvah proti Hillary Clinton.

Sanders je dejal, da njegova ostra kritika Trumpa ni posledica strankarske opredeljenosti. “George Bush je bil zelo konzervativni predsednik, nasprotoval sem mu vsak dan. Vendar George Bush ni delal izven glavnih ameriških političnih vrednot”, je dodal Sanders.

Senator Sanders iz Vermonta je povedal, da kljub nevarnostim s strani Trumpa vidi pozitivno stran, ker je odpor taki politiki “v polnem zamahu” in dodal, da je množični odpor edini način, da se porazi Trumpovo gibanje k avtoritarnosti.

Vidimo zelo aktivno progresivno gibanje. Naša revolucija – skupina, ki je izšla iz moje kampanje – druge skupine, spontani Ženski pohod, to je vse pokazatelj pripravljenosti ameriškega naroda, da se bori za demokracijo, je povedal Sanders.

Sanders je dejal, da je potrebno izvedeti, kakšen vpliv na Trumpa ima “ruska oligarhija” in ocenil, da je Rusija imela zelo veliko vlogo na ameriških volitvah.

Mnogi ljudje so ogorčeni. Kot je videti, ima Trump veliko nerazumevanja z Avstralijo, z Mehiko, z našimi dolgoletnimi zavezniki, vendar nič drugega, razen pozitivnih stvari, nima za povedati o Putinu, ki je avtoritaren lider, je zaključil Sanders.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 7 let

    Čeprav je SANDERS OPOMNIL NA NEKAJ NAPAK tRUMPA;PA JE VENDARLE TREBA OPOZORITI DA JE LEVAK;KI JE IZGUBIL POLITIČNO BITKO IN SEDAJ IZLIVA SVOJ OSEBNI GNEV NA ZMAGOVALCA;S KATERIM SE SPLOH NI POMERIL V BOJU: