Španci na ulicah: zahtevajo od države, da sprejme več beguncev! – TOPNEWS.si

Španci na ulicah: zahtevajo od države, da sprejme več beguncev!

Španci na ulicah: zahtevajo od države, da sprejme več beguncev!

Nekaj tisoč demonstrantov je včeraj na ulicah Barcelone zahtevalo od konzervativne španske vlade, da sprejme več beguncev, ki bežijo pred vojno v Siriji in drugimi spopadi v okolici. Demonstranti imajo tudi javno podporo županje katalonske prestolnice Ade Colau, ki jih je že pred petimi dnevi pozvala naj v čim večjem številu pridejo na ulice.

Španija je doslej sprejela 1100 beguncev od skupno 17 000, kolikor se jih je španska vlada v Madridu obvezala sprejeti.

Demonstranti so na protestnem sprehodu nosili transparente, na katerih je pisalo “Zadosti je izgovorov” in “Sprejmite jih takoj”.

Vlada v Španiji se je septembra 2015 obvezala, da bo v roku dveh let sprejela 17.337 beguncev, 15.888 iz begunskih kampov v Italiji in 1.449 iz kampov v Grčiji in Libiji.

Nova skupina 66-ih beguncev, 65 Sircev in en Iračan, ki so v torek prispeli v Madrid, so ponovno odprli vprašanja o skupnem številu beguncev, ki jih je sprejela Španija. Demonstranti zahtevajo, da španska vlada izpolni zavezo v celoti.

Protest je organizirala skupina z imenom Casa Nostra Casa Vostra (Naš dom je vaš dom). Barcelona je že avgusta 2015 predložila načrt za naselitev beguncev iz Sirije, Iraka, Afganistana in Eritreje.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (2)
  • comment-avatar
    xtc 7 let

    Človek kar ne more verjeti,kaj počno levi idioti,ne samo ,da so s temi ljudmi sami križi in težave terkriminal ti cepci sploh ne vidijo težav Španije,ki ih bodo ti ljudje le še povečali.Tako Španijo tarejo ekonomske težave brezposelnost in še kaj levi bedaki bi pa problene še uvAŽALI IN TO KAR NESELEKTIVNO.Taki protesti kažejo na poolno norost in brezpametnost-će ti ljudje res želijo pomagati tem ljudem naj prodajo svoje imetje tukaj in gredo dol z denarjem in jim naj pomagajo.

  • comment-avatar
    lauraas 7 let

    Xtc, bravo, vse povedano! Res, ni za verjet.