Ekskluzivno: Manjšim operaterjem prikipelo – Planet zahteva plačilo 0,8 evra za prvo leto in 1,6 evra za naprej! – TOPNEWS.si

Ekskluzivno: Manjšim operaterjem prikipelo – Planet zahteva plačilo 0,8 evra za prvo leto in 1,6 evra za naprej!

Ekskluzivno: Manjšim operaterjem prikipelo – Planet zahteva plačilo 0,8 evra za prvo leto in 1,6 evra za naprej!

Potem, ko je Pro Plus od kabelskih operaterjev uspel izsiliti plačilo nadomestila v višini tri oziroma pet evrov, sedaj plačevanje programa zahteva tudi Planet TV. Iz dopisa Združenju kabelskih operaterjev Slovenije “GIZ” je med drugim razvidno, da zahtevajo prvo leto 0,8 evra, v nadaljevanju pa 1,6 evra na posamezni IP – priključek. Kabelski operaterji so od Združenja kabelskih operaterjev prejeli obvestilo o odpovedi pogodb, po katerem je brezplačnega predvajanja Planet TV konec.

V sporočilu med drugim piše: “Iz družbe Antenna TV SL d.o.o., (PLANET TV) so nas 21.2.2017 na sestanku seznanili z načrti, ki jih imajo v letošnjem letu. Že v lanskem letu je Antenna TV SL d.o.o. želela dogovoriti nove pogodbe za prenašanje programov PLANET TV, ki bi vključevale nadomestilo za predvajanje programov, vendar je od načrtov tudi zaradi odzivov, ki jih je programska komisija v popolni sestavi na sestanku oktobra lani posredovala predstavnikom PLANET TV-ja, začasno odstopila.

zdruzenje kabelskih operaterjev GIZ poslalo dospis malim operaterjem

Na zadnjem sestanku so predstavili svoje načrte za razvoj podjetja. Ti vključujejo prenehanje oddajanja prek prizemnih DVBT oddajnikov, razširitev ponudbe z dodatnima programoma in odpovedi trenutno veljavnih pogodb. Zaradi spremenjenih okoliščinah bodo ponovno zahtevali (podobno kot POP TV) nadomestila. Neuradne cene brez popustov so zastavili zelo visoko, saj naj bi znašale 0,8 € na naročnika prvo leto in 1,6 € na naročnika kasneje. Napisane cene so zaenkrat neuradne in izhodiščne.

Odpovedi pogodb bodo operaterji, po njihovih besedah, prejeli že v tem tednu tako, da se bodo ustvarili pogoji za pogajanja”. Tokrat se bodo, kot vse kaže kabelski operaterji uprli, vsaj tako je razvidno iz pisanja enega od predstavnikov manjšega kabelskega operaterja. V dopisu kolegom ugotavlja, da so se do sedaj vsi pristopi do domačih in tujih TV principalov pač roko na srce “zlomili, nič se ni naredilo”, na koncu smo vedno plačali ceno, ki jo je neargumentirano plasiral domači ali tuji principal, to je dejstvo.

“Verjamem, da sem bil jasen, podal logične, kratke, razumljive konkretne predloge, ki ne zahtevajo pravnih in brezzveznih dragih ekspertiz vesoljne pravne pisarne Pantelič in da bomo vsaj v tej pogodbi sposobni enostavno reči: Ne »kurc« vas gleda, vas izklopimo in pika”. Torej kolegice, kolegi, osebno in verjamem večina malih, srednjih imamo politike v tem smislu, nesposobnosti vodstva oziroma tistih, ki so za to plačani, so bili voljeni, imenovani, imajo ne vem kakšne funkcije, poln »kurac« in ostalega. Niti slučajno se ne bom opravičil za vokabular, ker takšni jutranji maili pač pokvarijo dan ex ante in ex post konotirajo stvari, na neuporaben in neučinkovit način, ton, logiko naših pogajalcev”, zaključuje predstavnik enega od kabelski operaterjev.

Predstavnika moti to, da “nikjer ni poziva članstvu, da razmislimo, predlagamo konkretne predloge, kako sedaj to zgodbo zapeljati, ampak ponovno nekaj po svoje, brez zveze, na koncu se bo plačalo za nekaj, kar je totalno nesmiselno. Totalna abstinenca in odsotnost empatije in zmožnosti upoštevanja alternativnih logičnih argumentov, “pogajanja” se odvijajo za zaprtimi vrati, nihče ne ve kaj, kako, čez mesec ali dva bomo dobili obvestilo v smislu “jebat ga, sorry, plačat je potrebno xx eur!!”, zgodba bo zaključena.

V nadaljevanju objavljamo odgovor enega od manjših operaterjev združenju.

Vladimir Vodušek

odgovor zdruzenju kabelskih operaterjev 1 del
odgovor zdruzenju kabelskih operaterjev 2 del

 

 

COMMENTS

Wordpress (7)
 • comment-avatar
  Peter 7 let

  Ignore. Kdor hoce gledati, naj pa placa…

 • comment-avatar
  Zdravko Balorda 7 let

  Oni bi morali operaterjem plačevat, ne vi njim?! Toda operaterji so se prodali. Lep primer blokiranje oddajanja prenosov nogometnih tekem. Brez poslovnega razloga. Prodani operaterji.

 • comment-avatar
  rrrrr 7 let

  Planet TV prav tako spada v fekalni izbor rdeče ebolariziranih, nezanimivih, dezinformacijskih in časovno zaostalih medijev ( nacionalka, skupina Pro+) pod okriljem tranzicijske levice, ki lahko zadovolji le najmanj zahtevne, skrajno preproste in globoko indoktrinirane gledalce. V tem pogledu je torej Planetova zahteva ,, mi bi tudi od bedakov kakšen everček več, če so si to že z lahkoto zagotovili večji” popolnoma na mestu. Pričakujmo lahko, da bo to sprožilo nov val zahtevkov še denimo od Radijo Aktual, Veseljak, Študent. Zakaj pa ne, presrano, neosveščeno in pišmeuharsko lumpenproletarsko rajo je treba pač spodobno oraubat, pa te še bolj ceni.

  Sicer pa se vedno več ljudi, vsaj v Ameriki, odklaplja iz TV omrežij in svoje priljubljene kanale spremlja prko medmrežja.

 • comment-avatar
  domovina mili dom 7 let

  Počasi, pa vendarle bo prišlo do faze, ko si bomo uporabniki sami sestavili količino in tematiko programov. UPAM.
  Kateri kur** prodajajo in posiljujejo operaterji, pod pretvezo oh in sploh nad 150 programov, ki so totalno en veliki odpad na shemi.
  To bo potrebno razčistiti. Tudi dvojno plačevanje Hanzi tv.

 • comment-avatar
  xtc 7 let

  Vse komercialne televizije,ki predvajajo reklame ali se od njih financirajo bi morale biti brezplačne isto velja za RTVS ,če predvaja reklame.Programi ki so komercialni a brez reklam,pa naj se zakodirajo.

  • comment-avatar
   dež 7 let

   Misija nemogoče, ker ni programa, ki bi se lahko obdržal brez reklam – preživel samega sebe. Ne TV ne radijskega.

   • comment-avatar
    xtc 7 let

    TOREJ NAJ SE PREŽIVLJAJO OD REKLAM NE NAROČNIKOV.