Geert Wilders: EU bo razpadla kot Rimsko cesarstvo! – TOPNEWS.si

Geert Wilders: EU bo razpadla kot Rimsko cesarstvo!

Geert Wilders: EU bo razpadla kot Rimsko cesarstvo!

Lider nizozemske Stranke za svobodo Geert Wilders je izjavil, da je Evropska unija kot Rimsko cesarstvo in da bo kot taka prenehala obstajati.

Agencija AP poroča, da se bližajo nizozemske parlamentarne volitve, ki bodo 15. marca, in v luči tega Geert Wilder poziva Nizozemsko, ki je ena od držav ustanoviteljic EU, “da postane ponovno neodvisna in da izstopi iz EU”.

“EU vidim kot staro Rimsko cesarstvo, ki bo prenehalo obstajati. To se bo zgodilo,” je dejal Wilders.

AP poroča, da je Wildersova stranka resen kandidat za zmago na parlamentarnih volitvah, saj večina anket kaže, da ima večjo podporo v primerjavi z drugimi političnimi strankami in da bi po Brexzitu lahko hitro sledil tudi Nexzit, oziroma izstop Nizozemske iz EU.

Wilders se ne strinja s tistimi, ki trdijo, da bo Nizozemska izgubila veliko denarja z izstopom iz EU in da bo manj privlačna za investitorje.

Po njegovem mnenju bo Nizozemska prihranila milijarde evrov, ki jih je prispevala v sklade v EU.

AP še poroča, da so državljani Nizozemske v zadnjih nekaj letih dvakrat že glasovali na referendumu proti predlogom EU.

“Te volitve so zagotovo zgodovinske. To so volitve, na katerih bodo lahko Nizozemci 15. marca odločili, ali dajo vse več svoje države drugim ali pa jo vrnejo sebi. Naredimo Nizozemsko ponovno našo,” je dejal včeraj Wilders v mestu Spijkenisse, v bližini Roterdama, v katerem je začel predvolilno kampanjo svoje stranke, poroča Reuters.

Ob tej priložnosti je Wilders obljubil, da se bo izboril in premagal “maroško drhal” , ki po njegovem sestavlja ulice in jih dela nevarne.

Podpora Wildersu je začela naraščati potem, ko je bil decembra lani na sodišču obsojen zaradi diskriminacije in širjenja sovražnega govora proti Maročanom.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 7 let

    Wildersa cenim kot kritika EU in tistega,ki opozarja na napake establišmenta.
    Ne cenim ga pa kot širše gledajočega,zato ker se Evropa lahko sovražnikov otepe le s skupnim nacionalizmom in dosežki,zidanje domačih veričkov brez razmisleka lahko pomeni na koncu konec vseh nas.
    Treba je zgraditi skupni Evropski pozitiven nacionalizem in skupne vrednote na katere je treba zaprisežti,ostalo pelje v pogubo,pa če želimo videt ali pa ne.