Brglez se je pokesal – TOPNEWS.si

Brglez se je pokesal

Brglez se je pokesal

Pravzaprav se je celotni spor med predsednikom vlade Mirom Cerarjem in predsednikom parlamenta Milanom Brglezom končal tako kot smo napovedali in zapisali v zapisu: ” Možni scenariji in posledice spora Cerar – Brglez”. In sicer, da se bosta akterja umaknila na izhodiščen položaje in prišla pred kamere nasmejana ter, da bosta podala neko skupno sporočilo za javnost.

Glede na politične okoliščine celotnega zapleta bi lahko rekli, da je Brglez moral v Canosso k papežu, ki mu je oprostil, ker je grešil.

Vendar korenine celotnega spora segajo približno pol leta nazaj, ko predsednik vlade Miro Cerar ni hotel več poslušati “stricev iz ozadja” in se je bolj zanesel na mnenja svojih svetovalcev Aleksandra Kešeljeviča in državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Erika Kopača. Milan Brglez kot podpredsednik stranke naj bi vedno bolj dobival veter v hrbet in tako je predsednik stranke SMC MIro Cerar dobil konkurenta znotraj stranke v Milanu Brglezu, ki je postajal vedno bolj samozavesten.
Tudi zato, ker naj bi imel podporo ljudi iz vplivnega kroga nekdanjega predsednika države Milana Kučana.

Čeprav sta se Cerar in Brglez včeraj, po zagotovilih njihovih piarovcev, dobila na neznanem kraju in neznanem času, so danes po parlamentu krožile informacije, da bi lahko tak kraj bil Šmarje pri Ješah, od koder je Cerarjeva nova partnerica Mojca Stropnik. No kakorkoli že, dobila sta se zunaj Ljubljane, v nekem precej zakotnem zasebnem prostoru, na štiri oči in večinoma teksta, ki je bil objavljen danes, naj bi uskladila že včeraj. Tekst se prebira, kot nekakšen mirovni sporazum, po koncu vojne, seveda pa ni jasno, kdo bo plačal reparacije – kolateralno škodo, ki je nastala zaradi spora med Cerarjem in Brglezom.

Cerar, po ocenah nekaterih, na poslanskih vprašanjih ni bil videti prav zadovoljen, saj je Milan Brglez še naprej ostal njegov konkurent v stranki, kar pa je za njega precej neugodno. Kdo je bil boter omenjenega sporazuma seveda ni povsem jasno, vendarle pa so očitno “pritisnili” na oba, saj sta morala oba malo popustiti in se pokesati. Predvsem pa to velja za podpredsednika stranke SMC Milana Brgleza, ki je obljubil, da od sedaj naprej ne bo več javno manifestiral nasprotovanja Cerarju. Cerar pa tudi ni vztrajal do konca in do razrešitev Milna Brgleza kot podpredsednika in verjetno tudi kot predsednika državnega zbora. V četrtek je bil Brglez po zadnjem sporočilu predsednika videti precej bled. Vse skupaj se je torej končalo v smislu “boljše slab mir, kot dobra vojna”.

Izjavo za javnost SMC prilagamo v nadaljevanju.

Vladimir Vodušek

cerar brglez izjava za javnost

.

.

COMMENTS

Wordpress (4)
  • comment-avatar
    Miran Pavličič 7 let

    Cerar – še drugič strel v koleno! Ko bo prva večja priložnost, bo Brglez ponovno – takrat s še več somišljeniki – delal po svoje. Takrat ne bo več popravnega izpita ! Zelo verjetno je, da bo takrat – kot še vsi levičarji do sedaj – zaradi svojih interesov izdal ne samo stranko ampak tudi tistega ki mu je tlakoval pot…

  • comment-avatar
    domovina mili dom 7 let

    “Strici so jim povedali”.

  • comment-avatar
    Pjotr 7 let

    Mislilm, da mate zgoraj en typo.
    Brgles se je pokisal, ste verjetno hotel rečt, no.

  • comment-avatar
    Rožle 7 let

    Brgles je je navaden sluzavi hinko….!!!