Melaniomanija je zajela tudi politični vrh Slovenije – TOPNEWS.si

Melaniomanija je zajela tudi politični vrh Slovenije

Melaniomanija je zajela tudi politični vrh Slovenije

Aktualni premier Republike Slovenije gre vztrajno po stopinjah ameriškega predsednika Donalda Trumpa, vsaj kar zadeva njegovo privatno življenje, ki ga na vsak način želi deliti z navadnimi slovenskimi smrtniki in tujimi diplomati. Bode pa v oči dejstvo, da je svojo novo partnerko Mojco Stropnik, sicer odvetniško kandidatko, hitel premier Cerar najprej predstavljati tujcem, šele posredno pa domači javnosti.

Seveda pa to zanima tudi naše politične sosede kot tudi visoke “prijatelje” v Bruslju. Nič koliko vprašanj oziroma zanimanja je naš premier požel na pomembnih sestankih v Evropi, ki so se nanašali bolj kot na zanimanje o našem gospodarskem napredku in namerah v zunanjepolitičnem področju, z vprašanji o Melaniji Trump in kaj se je naš premier dr. Cerar pogovarjal z najmočnejšim liderjem sveta Donaldom Trumpom in njegovo soprogo Melanio. Vsekakor je dokazal, da je večji “frajer”, kot predsednik države Borut Pahor, ki je slovenski javnosti sporočil, da je moral govoriti s predsednikom ZDA celo iz Irana, med svojim opravljanem “zelo zahtevnega” obiska. Predsednik vlade dr. Miro Cerar je na sestanku premierov EU v Bruslju, s strani visokega predstavnika EU dobil vprašanje, kaj je govoril s Trumpom, ko ga je le ta poklical po telefonu, odgovoril, da ga ni sam poklical, temveč je njega poklical Trump osebno. Naš premier je doživel občudovanje prisotnih, uauu kakšen “frajer”!

Pa si poglejmo nekatere vzporednice med obema. Naš premier ni bil preveč dolgo osamljen, po ne preveč lepem razhodu s prejšnjo partnerico. Sicer pa, po številu žensk, ki jih je spoznala slovenska javnost, Cerar odlično parira predsedniku Trumpu. Se pravi, naš premier je v trendu. Vzporednico bi lahko potegnili tudi, kakšne ženske imata Cerar in Trump rada. Najprej glede starosti, oba imata več kot dve desetletji mlajši partnerki (pardon, ena je partnerka, druga soproga). Obe sta čedni, le da naši Mojci manjka malo več karizme, torej poguma ter odličen stilist za ličenje. Je pa seveda gospa Mojca odlična podlaga, da bi lahko bila videti prečudovito, skratka bolj drzno, predvsem pa za moške bolj poželjivo. Tako Cerar kot Trump imata rada ženske s podeželja, na eni strani sevniška Melania, na drugi Šentjurčanka Mojca. Ima pa naša Mojca pred Melanio eno prednost, ki je nadvse občudovanja in hvale vredna. Uspešno je končala Pravno fakulteto, torej za razliko od Melanije poseduje potrdilo, da je “pametna” in ji ni bilo nikoli treba služiti denarja s svojim videzom. Zanimiva je tudi primerjava, koliko sta bili obe dami težki v nepremičninskem in finančnem smislu, pred začetkom novih, obetanja polnih življenjskih zvez. Odgovor na to vprašanje, verjetno ni težek!

Kje pa je naša Melania v prednosti pred našo Mojco? Dr. Cerar je dokazal, da zna dobro zaslužiti in da se dobro znajde tudi v poslovnem svetu. Vendar pa, nikakor njegovih prihodkov ne moremo primerjati s Trumpovimi (saj še vedno nismo druga Švica oziroma obljubljena dežela) in v tem pogledu bo Mojca potegnila krajšo kot Melania. Mogoče pa bo Mojca bolj srečna kot je očitno Melania, saj veste, da se v novodobnem, liberalno kapitalističnem svetu “potrjuje” pravilo, da ni vse v denarju. Je pa klub temu veliko! Odvisno od zahtevnosti.

V političnem smislu bi lahko potegnili še eno vzporednico med Cerarjem in Trumpom. S pripravo in nato s sprejemom sprememb Zakona o tujcih, bi bil celo Trump nad Cerarjem, več kot zadovoljen.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)