Soros odkrito napadel Trumpa: Trump je največja grožnja novi svetovni ureditvi! – TOPNEWS.si

Soros odkrito napadel Trumpa: Trump je največja grožnja novi svetovni ureditvi!

Soros odkrito napadel Trumpa: Trump je največja grožnja novi svetovni ureditvi!

Elitni milijarder George Soros je napadel Donalda Trumpa, ki uničuje njegove napore pri ustvarjanju nove svetovne uredite.

Na internetnem blogu je Soros obtožil bodočega predsednika ZDA Donalda Trumpa, da bo postal diktator in bo tako ogrozil njegove globalne načrte glede nove ureditve sveta, poroča Alex John’s Infowars portal. Soros opominja, da je živel tudi pod nacisti in sovjetsko vladavino na Madžarskem in navedel, da so “različne oblike tajnih združenj – od fašističnega do mafijskih držav, v vzponu.”

Soros trdi, da so Američani s tem, ko so volili Trumpa, izbrali prevaranta in bodočega diktatorja za svojega predsednika in da poraz Hillary Clinton pomeni, da ZDA ne bodo več sposobne varovati in promovirati demokracije v ostali svet, čeprav je bila taka politika po njegovem zelo uspešna v Iraku, Libiji, Afganistanu in Siriji).

Soros prav tako obsoja Trumpov nov kabinet, ker je sestavljen samo iz nesposobnih ekstremistov in upokojenih generalov. Sam je pristaš Evropske unije zaradi njenega uspešnega pristopa k “družbenemu inženiringu.” Vendar poudarja, da EU postaja disfunkcionalna in da se njena dezintegracija pospešuje zaradi Brexita, z izvolitvijo Trumpa in zavračanjem konstitucionalnih reform italijanskih volivcev.

Soros je prav tako potožil glede nelegalnega vpliva ruskega predsednika Putina na ameriške predsedniške volitve. Najprej je Putin poskušal nadzirati družbena omrežja. Nato je z briljantno potezo izkoristil poslovni model podjetij družbenih omrežij in širil dezinformacije in objavljal lažne novice, da bi dezorientiral volivce. Na tak način je pomagal Trumpu v volilni kampanji.

Po njegovem mnenju se je Putin počutil ogroženega s strani “mavrične revolucije v Ukrajini, Gruziji in drugih držav” in pri tem pozabil spomniti, da je imel sam ključno vlogo v nenaravnih vstajah, kot tudi vpliv na oblikovanje take revolucije proti Trumpu.

Ironija izjemno bogatega elitneža Sorosa, ki je unovčil prevlado mnogoštevilnih vlad v svetu, je njegovo vztrajanje pri trditvi, da se zavzema izključno za “demokracijo” in voljo ljudstva. Ton Sorosevega intervjuja je očitno pretkan z zaskrbljenostjo, da populistično gibanje, ki se širi v ZDA, predstavlja neposredno nevarnost novi plutokratski ureditvi sveta, ki jo je Soros gradil in za katero se zavzema, že celo svoje življenje. Naj spomnimo, da je plutokracija oblika vladavine v državi, v kateri je pravilo, da lastnina ali povečano materialno bogastvo legitimira oblast.

Soros zaključi z opozorilom, da je EU na robu razpada zaradi stagnacije gospodarske rasti in izgube nadzora nad begunsko krizo v Evropi, (kateri pa je sam pomagal, da se razvije, da bi tako pridobil večjo političnoin ekonomsko moč).

K.R.

.

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    airways 7 let

    Ta kurva stara še ne misli crknat?!!! Pa tolko je škode nardil in kaosa! Tisoče je ogoljufal pa je še vedno na prostosti!