(V ŽIVO) “Jaz mu verjamem, ker o tem sva govorila večkrat in absolutno ima to željo” – Zoran Janković verjame, da Robert Golob “ne bo vrgel puške v koruzo” – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) “Jaz mu verjamem, ker o tem sva govorila večkrat in absolutno ima to željo” – Zoran Janković verjame, da Robert Golob “ne bo vrgel puške v koruzo”

(V ŽIVO) “Jaz mu verjamem, ker o tem sva govorila večkrat in absolutno ima to željo” – Zoran Janković verjame, da Robert Golob “ne bo vrgel puške v koruzo”

Ljubljanski župan Zoran Janković, ki na  rednih torkovih tiskovnih konferencah na vprašanja novinarjev odgovarja tudi glede  aktualnih političnih zadev je danes komentiral izjavo predsednika vlade Roberta Goloba, ki je na Facebooku in Instagramu odločno  zavrnil namige in o predčasnem odhodu z mesta predsednika vlade, čeprav bi mu nekateri najrajši “zrihtali” komisarsko mesto v Bruslju. Janković je komentiral tudi “leteče” menjave vladi in Gibanju Svoboda.

“Jaz lahko komentiram menjave v mestni občini. Zato sem odgovoren, zadolžen, če je kašna menjava mi povejte, če bi moral kakšno narediti bom razmislil. Kar se pa tiče predsednika vlade, njegove izjave, ki jo je sedaj podal na socialnih omrežjih, da bo ostal do konca mandata, jaz mu verjamem, ker o tem sva govorila večkrat in absolutno ima to željo. Te menjave v vladi, praktično so se zgodile  in v SD-ju in tukaj sedaj vidim pri Gibanju Svoboda. Moje mnenje je , da tisti, ki je predsednik vlade ima pravico, da si sam sestavi ekipo. Govorim ekipo ministrov, ki ne glede na to v kateri stranki so i  prvi kriterij zame je, za tistega , ki postavim  na neko mesto je ključna stvar odgovornost, strokovnost in da ima ambicije , da svoje delo dokonča v korist državljank in državljanov. Pa ne glede v kateri stranki je , ker se sedaj  zelo jasno vidi ali bo vlada obstala v celoti ali bo padla. Tukaj ne more biti tekmovanja med strankami med temi tremi na levem polu, ker tudi mi državljani tega ne dojemamo kot neko tekmovanje med strankami nas zanima kaj bo rezultat. Vlada ima tri zadeve odprte, ki jih mora rešit ima pa še dve leti časa za to,” je med drugim  dejal Janković, ki je omenil dogovor s sindikati ,  ki po njegovi oceni gre v pravo smer. Kot drugo je omenil urejanje zadev z zdravniško stavko, kjer je Janković omenil , da od 426 zdravnikov v Ljubljani , jih samo šest stavka. Kot tretjo točko pa je Janković omenil popolavno sanacijo, kjer bo vlada morala postaviti teh 330 novih hiš.

COMMENTS

Wordpress (0)