“Tragično bo [če bo zahodna podpora padla], ker se takrat Ukrajinci ne bodo mogli več uspešno braniti” – Nekdanji ameriški general Mark Milley pravi, da bo imela Rusija kmalu uničujočo strateško prednost na bojišču … “in potem bo Kijev padel” – TOPNEWS.si

“Tragično bo [če bo zahodna podpora padla], ker se takrat Ukrajinci ne bodo mogli več uspešno braniti” – Nekdanji ameriški general Mark Milley pravi, da bo imela Rusija kmalu uničujočo strateško prednost na bojišču … “in potem bo Kijev padel”

“Tragično bo [če bo zahodna podpora padla], ker se takrat Ukrajinci ne bodo mogli več uspešno braniti”  – Nekdanji ameriški general Mark Milley pravi, da bo imela Rusija kmalu uničujočo strateško prednost na bojišču … “in potem bo Kijev padel”

Usmerjamo se k Ukrajini in nasprotovanju republikancev v predstavniškem domu, da bi zagotovili več denarja za pomoč državi. Pravi, da je vojna dosegla “pat položaj” in da je podpora ZDA in Evrope kritična. Brez te podpore, opozarja, bo Rusija čez čas pridobila strateško prednost, ki bo uničujoča. “To bo tragično, saj se takrat Ukrajinci ne bodo mogli več uspešno braniti,” je general Mark Milley, nedavno upokojeni predsednik Združenega štaba ZDA , ko je komentiral dogajanje povezano z nasprotovanjem republikancev  paketu 60 milijardne pomoči  Ukrajini  za Fiancial Times

Razpravo v kongresu vidi kot preizkus, ali menite, da je podpora ZDA mednarodnemu redu, ki temelji na pravilih, pomembna. Pridružuje se tistim, ki pravijo, da je nepodpora Ukrajini “nakazovanje smrtnega udarca” temu ukazu.

Ali misli, da je del težave v tem, da so Američani pravkar videli dve desetletji vojne – v Afganistanu in Iraku? »Vsekakor. 100 odstotkov,« odločno pravi Milley. “Nekako so imeli z vojnami in večnimi vojnami.”

Vendar poudarja, da je ureditev, ki temelji na pravilih pod vodstvom ZDA, s svojo mrežo zavezništev pomagala preprečiti konflikt velikih sil. “Ta pravila so veliko prispevala k temu, da so Združene države postale zelo bogata, močna in sposobna država. “Tragično bo [če bo zahodna podpora padla], ker se takrat Ukrajinci ne bodo mogli več uspešno braniti.

Mark Milley je komentiral tudi konflikt v Gazi. Vprašanje FT  ali se strinja s predsednikom Joejem Bidnom, da je bil izraelski vojaški odziv “prevelik”, zavrne in pravi, da ne bo pretehtal predsednikove pripombe.

Izrael se je na Hamasov napad 7. oktobra odzval “na več načinov, kot bi se vsaka nacionalna država”, pravi. Vendar se sooča z “zelo težkim vojaškim problemom”, glede na to, kako Hamas vlada gosto poseljenemu območju Gaze s pomočjo “pištolne cevi”. Milley trdi, da se je Izrael taktično “precej dobro” odrezal pri uničenju velikega števila Hamasa, vendar pravi, da z izgubo mednarodne podpore plačuje “ogromne” strateške stroške.

COMMENTS

Wordpress (0)