“Na twitterju se trenutno nad mano ponovno izvaja pogrom” – Nika Kovač o novih napadih, ki so se pojavili po kritikah zdravnika Bojana, kjer so jo “ofnali do devetega kolena” nazaj  – TOPNEWS.si

“Na twitterju se trenutno nad mano ponovno izvaja pogrom” – Nika Kovač o novih napadih, ki so se pojavili po kritikah zdravnika Bojana, kjer so jo “ofnali do devetega kolena” nazaj 

“Na twitterju se trenutno nad mano ponovno izvaja pogrom” – Nika Kovač o novih napadih, ki so se pojavili po kritikah zdravnika Bojana, kjer so jo “ofnali do devetega kolena” nazaj 

Inštitut 8. marec, ki ga vodi Nika Kovač je pred kratkim na socialnem omrežju objavil zaopis z “To je Bojan. Bojan je v druščini zdravnikov, ki med stavko ne izdajajo bolniških listov. Bojan je dejal, da zasluži manj kot čistilka. Bojan je živel v neprofitnem stanovanju, medtem pa zgradil luksuzno vilo. Ne bodi kot Bojan. Zavedaj se svojih privilegijev. Ne izkoriščaj sistema. Bodi sočuten in solidaren.”

“Nika o novih napadih, ki so se pojavili po kritikah zdravnika Bojana.  “Na twitterju se trenutno nad mano ponovno izvaja pogrom. Številni avtoritarci govorijo, da v Inštitutu 8. marec ne bi smeli kritizirati zdravnika Bojana, ker naj bi sama živela v vili v Rožni dolini.
Tovrstne osebne diskreditacije se pojavljajo že nekaj časa, pojavijo pa se vedno, ko v Inštitutu napadamo projekte stranke SDS. Stavka zdravnikov je gotovo eden izmed njih.
Pomembno se mi zdi, da nekatere stvari razčistim. Tovrstni napadi posegajo v mojo zasebnost in družinsko preteklost, ki je moja osebna stvar.
1.) Ne živim in nikoli nisem živela v vili v Rožni dolini. Starša sta se ločila, ko sem bila stara 15 let. Oče si je ustvaril novo življenje, s katerim zavestno nimam ničesar. V vili v Rožni dolini živi s svojimi starši, svojo partnerko in njeno hčerko. Imajo drugačen življenjski stil, kot ga imam sama. Obiščem jih nekajkrat na leto.
2.) Živim v stanovanju, ki je veliko dobrih 40 kvadratnih metrov. Imam ga za velik privilegij in sem zanj neskončno hvaležna.
3.) Imam veliko srečo, da lahko počnem stvari, ki jih imam rada: predavam po tujini, gradim mednarodno solidarnost, sodelujem z različnimi skupinami in vodim Inštitut 8. marec. Tudi to je privilegij, ki ga pogosto reflektiram.
4.) Od zdravnika Bojana me loči marsikaj: svojih privilegijev se zavedam in jih nimam za samoumevne. Moj cilj v življenju ni zgraditi udobnejšega življenja zase, ampak za skupnost in v tej smeri tudi vedno delujem, ” je Nika Kovač zapisala na Facebooku v odzivu na pravo kanonado, kjer so jo ofnali do  devetega kolena nazaj 

Na družbenem omrežju X se je oglasil tudi predsednik opozicijske SDS Janez Janša, ki sicer vsaj sodeč po zapisih na družbenih omrežjih stavko Fidesa podpira. “Ko očitno ne preveč brihtna voditeljica Inštituta 8. marec javno prizna, da so jih strici globoke države ustanovili in medijsko napihnili zato, da “napadajo projekte stranke SDS ”. Neprecenljivo”.

 

COMMENTS

Wordpress (0)