(VIDEO) V Levici pričakujejo pojasnila ministrice Švarc Pipanove, opozicijska NSI zadržana – TOPNEWS.si

(VIDEO) V Levici pričakujejo pojasnila ministrice Švarc Pipanove, opozicijska NSI zadržana

(VIDEO)  V Levici pričakujejo pojasnila ministrice Švarc Pipanove, opozicijska NSI zadržana

 V Levici se bodo do interpelacije o delu ministrice za pravosodje Dominike Švarc Pipan, ki so je danes napovedali v SDS, opredelili, ko bodo seznanjeni s pojasnili ministrice. Pričakujejo, da bo Švarc Pipan “detajlno predstavila in razložila potek postopkov ter odgovorila na očitane nepravilnosti” pri nakupu sodne stavbe, so sporočili.

Vodja poslanske skupine Levica Mateja T. Vatovec je v odzivu zapisal še, da se je okoli nakupa nove sodne stavbe nedvomno nabralo veliko očitkov in dvomov, ki upravičeno vzbujajo skrb javnosti.

V SDS so danes napovedali vložitev interpelacije o delu ministrice. Med drugim ji očitajo nedvomno objektivno odgovornost za domnevne nepravilnosti pri nakupu prostorov na Litijski cesti v Ljubljani. Ministrica bo morala prevzeti tudi politično odgovornost, menijo.

Po besedah poslanca Dejana Kaloha naj bi predlog interpelacije v sopodpis ponudili tudi opozicijski NSi, v parlamentarni postopek jo bodo vložili v prihodnjih dneh.

Prvak NSi Matej Tonin pa je dejal, da od ministrice pričakujejo jasna pojasnila in ne prelaganje odgovornosti na druge. Glede prispevanja podpisov pod interpelacijo se medtem ni jasno opredelil. Napovedal je le, da koalicijski ministri ne morejo računati na podporo opozicijske stranke, ko gre za glasovanje o njihovi usodi.

Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan napovedi interpelacije o njenem delu še ni komentirala, saj je o njej seznanjena le prek medijev, so sporočili z ministrstva za pravosodje.

COMMENTS

Wordpress (0)